09.08.2021.

19:29

Foto:

Vesti

VESELI SE SRPSKI RODE! Lobistkinja za nezavisno Kosovo i mentorka srpske zelene opozicije Viola fon Kramon hvali Aljbina Kurtija, a napada Vučića! Nema bolje reference za Aleksandra Vučića, bukvalno da ubaci u svoj CV!

 

Viola fon Kramon je gostujući na N1 govorila o Aljbinu Kurtiju za kojeg, čini se, nije imala dovoljno reči hvale.

- On je nov na svom mestu premijera. radi se o čoveku koji ima veoma ambiciozne planove, želi da raščisti sa nekim starim planovima, želi da reformiše, da krene od nule u raznim oblastima, radi sa kompetentnim ljudima iz dijaspore... Ne znam kako se ponaša, kako tretira ljude u pregovorima, ali što se tiče njegovog programskog pristupa, veoma je ambiciozan i to je dobro za Kosovo - rekla je Viola fon Kramon.

S druge strane,fon Kramon kaže da u Srbiji ne vidi napredak po pitanju reformi.

- Nažalost, u Srbiji ne vidimo neki napredak što se tiče nekih reformi na domaćem planu. Ja sam zadovoljna šro sam ponovo u Beogradu. Ljudi su dobro raspoloženi u ovoj zemlji i zato je izuzetno vaćno da dođe do nekog značajeg napretka. Potrebne su nam reforme, na primer pravosuđa, potrebno je nezavisno tužilaštvo. Sve to što se planira i vlada to zna... Moramo da proširimo perspektivu kada je reč o pluralizmu, medijskim slobodama opozicije... Umesto toga, sužava se prostor za aktiviste, za opoziciju, za nezavisne medije. To je takođe bitno kada je reč o evrontegracijama Srbije - rekla je. 

Za Aleksandra Vučića nema bolje reference od reči fon Kramon, bukvalno može da ih ubaci u svoj CV.