14.08.2021.

11:54

Foto: pink.rs

Vesti

OD OPOZICIJE SLUŠAMO SAMO LAŽI! Od toga da sam ubio Cvijana, pa do laži da sedim sa Belivukom na terasi Predsedništva i seckamo ljude u Ritopeku!

Predsednik je na odgovorio na optužbe Siniše Kovačevića "da je Veljko Belivuk viđen u predsedništvu", rekavši da kamere zabeleže sve koji ulaze i izlaze u Predsedništvo, tako su te optužbe jednake vicu.

- Nisu mislili da govore istinu, već da prave viceve. Išao bih ja i na poligraf, ali ne mogu jer se izanđala mašina, valjda su im takvi vicevi. A oni ni na izanđao poligraf ne bi išli - kaže predsednik.

Skandiranje navijača

Na pitanje o skandiranju na utakmicama protiv Ratka Mladića, Vučić kaže da je sve postalo smešno i komično. Kaže da nema ništa protiv kada viču protiv njega, ali ima kada viču "nož, žica, Srebrenica".

- Ono što o meni viču je najmanji problem i to slušam od 2013. godine - kaže Vučić.

- To je već postalo pomalo smešno i tragikomično. Video sam Suljagića iz Srebrenice koji je rekao da je Vučić navijačima naredio da viču "Ratko Mladić" a da je isti Vučić naredio da se viče "Vučiću pederu".

Predsednik je istakao da mu ne smeta ništa što viču protiv njega, ali da ima problem sa tim da se skandira "Nož, žica, Srebrenica", "Žuta kuća", "Kosovo je pored Srbije" i Naser Orić.

Informer

VUČIĆ U NOVOM SADU
Ekološki protesti

- Što se tiče ekoloških organizacija, video sam da RTS prednjači u kampanji protiv države, valjda su rešili da se na vreme preorijentišu i postanu gori od N1 i drugih Đilasovih medija - rekao je Vučić.

Kada je reč o protestu ekoloških organizacija ispred zgrade Predsedništva koji je najavljen za septembar, Vučić kaže da vidi da Javni servis prednjači u ovom protestu. Kaže da je za sve kriva država, ne Vučić koji "seče kriminalce testerama", već država, a oni koji napadaju, ne vide 7 fabrika u Novom Sadu, već će da vide da je posečeno jedno drvo.

- Što nismo imali kampanju za Vinču 2012. godine? Imali su 7 godina da je urade, što nisu? Kako je Vinča sada tema, a tada nije bila? Svaka saobraćajka može da bude oružje za napad. Počeli su na ulici da određuju ko će da ide u pritvor! - kaže Vučić.

Samo traže negativno

Ističe da je u Srbiji počelo da se traži samo ono negativno, iako ne može da se kaže da su plate niže, da posla nema... Problem je u tome, kaže Vučić, da želimo da vidimo samo loše.

- Zamislite da smo imali 300 mrtvih kao u poplavama u Nemačkoj? Obesili biste me ovde ili na Terazijama. Sećate se laži da sam ubio Cvijana, da sedim sa Belivukom na terasi Predsedništva i seckamo zajedno ljude u Ritopeku. Sećate se laži do laži koje su stizale i koje su se samo nizale - kaže Vučić.

Predsednik je izjavio da treba napraviti odgovoran pristup zelenoj agendi, da se ide sa čistom, zelenoj energiji, ali neće da zatvara Kolubaru i Kostolac da bi se dodvorio nekima u Evropi i svetu.

- Imamo 6.000 zaposlenih koji tamo rade i ja neću da ih ostavim bez posla. Ako vam ne odgovara, imaćemo izbore naredne godine pa birajte nekog drugog, ja to neću da radim - rekao je Vučić.

Informer

Vučić u Novom Sadu
Svaki susret sa Merkelovom važan

Na pitanje o susretu Merkelove sa Inckom i Šmitom, Vučić kaže da je svaki susret sa njom važan, a da ona želi da pruži podršku novopostavljenom visokom predstavniku.

Kada je reč izborima naredne godine, Vučić kaže da narod razume politiku: jedan dan vas kritikuju, a sutradan sprovode cenzuru po pitanje Srebrenice, gore od Gugla i Fejsbuka. Njihovi rezultati su, kaže, jasni - minus 20 fabrika u svakom gradu jer ih je toliko ugašeno.

Po pitanju puteva, tu je stvar jasna: 1.100 kilometara izgrađenih, što je verovatno više od izgradnje u vreme Tita.

- Izmerite njihove metre, ne kilometre! Kada je reč o bolnicama i domovima zdravlja, cifra je jasna - izgradili su nula bolnica! - kaže Vučić.

Rezultati govore o svemu

- Oni su ostavili svoje račune prepune novca, a mi ćemo budžet Srbije da ostavimo sa puno novca, ostavićemo otvorene muzeje, stadione, puteve, bolnice... Isplatili smo novac olimpijcima... Svaki dan slušam laži i odgovaram na njih. Zapamtite brojeve koje su prognozirali za pobedu na izborima, pa ćemo da vidimo rezultat u izbornoj noći - kaže Vučić.

Danas privatne Đilasove novine

Na pitanje o napadu "Danasa" na njega zbog neuklanjanja murala Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, Vučić kaže da bi ga na njihovom mestu - bilo sramota.

- Kad nemaju rezultate, program i planove, onda će da govore šta god. Zalagaću se, za razliku od njih, za slobodu govora, a ne da se zabranjuje drugačije mišljenje, bez obzira na koju temu - kaže Vučić.