15.08.2021.

22:24

Foto: Tanjug

Vesti

Zahvaljujući Vučiću, Gojku Raičeviću spasen život! Veliko srce predsednika Srbije! Video

 

Raković je istakao da je Raičević zanemarivao svoje zdravstveno stanje od kraja jula meseca, misleći da je u pitanju obična prehlada, a da mu je, kada je primljen u bolnicu u Podgorici, stanje već bilo loše. 

Kako mu se stanje pogoršalo, njegova supruga Snežana je 10. avgusta pozvala Beograd, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u roku od samo 20 minuta poslao avion Vlade Republike Srbije koji je iz Podgorice Gojka Raičevića prebacio u Beogradf na lečenje. 

Takođe, predsednik Vučić je zamolio osoblje kovid bolnice u Batajnici da ga informišu o zdravstvenom stanju raičevića na svakih pola sata.

Gojko Raičević je učinio mnogo za srpski narod. Njegov portal bio je dugo glavni nosilac ideje jedinstvenog srpstva u Crnoj Gori, ali i u Srbiji. Raičević je pritom, preko svoje televizijske emisije „Srpski sv(ij)et“ dao vrlo važan medijski okvir trouglu srpskog sveta Beograd-Banjaluka-Podgorica.

Raković je na kraju istakao da će Raičević biti na kućnom lečenju u Beogradu.

Gest predsednika Vučića dokaz je da Srbija danas brine o svojim najboljim sinovima, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Ideja predsednika Vučića da Srbija mora da vodi računa o svakom Srbinu, ma gde on živeo, nije otrcana fraza, već nešto čemu svedočimo u svakodnevnom životu. Gojko je dao nemerljiv doprinos za očuvanje srpske nacionalne svesti u Crnoj Gori i rušenje režima Mila Đukanovića, ali i za plasiranje u javnost ideje Srpskog sveta oko koje se danas okuplja sve veći broj Srba – napominje Đurđev.

Srbija je država i Srba u Crnoj Gori, a Gojko je nešto najbolje što je Crna Gora iznedrila u proteklih nekoliko decenija. To što je predsednik Srbije poslao po njega avion nije samo humani gest, već i veliko priznanje za njegovu borbu, za njegovu nepokolebljivost i nepotkupljivost.

Informer

- To je ujedno i simbolična poruka svim Srbima u Crnoj Gori da će Srbija biti uvek tu za njih, kao što je uvek i bila – istakao je predsednik Srpske lige.

- Nadam se da će Gojko biti zdravstveno spreman da sa nama, njegovim saborcima i braćom, prisustvuje ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija na Cetinju 4. septembra. Zaslužio je to najviše od svih nas – zaključio je Đurđev.