17.08.2021.

13:47

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić i Kusturica u podrumu vina, ispod bioskopske sale!

 

Nakon obilaska Drvnegrada, Vučića je domaćin Emir Kusturica odveo u svoj podrum vina na Mećavniku. 

"Sa Kusturicom u njegovom podrumu vina, ispod bioskopske sale. Zahvalan sam mu na svemu što je uradio, ne samo za Mećavnik već i za Zapadnu Srbiju i celokupni srpski narod. Nadam se da ću uskoro opet posetiti ovaj kraj", napisao je Vučić na Instagramu.

- Neverovatno izgleda, šta god pričao bilo ko, pogledajte šta je čovek uradio - rekao je Vučić danas tokom obilaska.

Vučić je ušao i u Crkvu Svetog Save u Drvengradu u centru etno-sela.

Informer

- Zahvalan sam Kusturici na gostoprimstvu, ali i na svemu onome što je uradio za naš narod, naše nacionalno jedinstvo, narodno jedinstvo, što čini i za Srbiju i za Srpsku, na svemu što je uradio u Zapadnoj Srbiji, što je probudio sve ono što je bilo usnolo decenijama, čak i vekovima i što ovde živi i bori se svaki dan sa mnogim nedaćama - rekao je Vučić. 

Kako kaže, 50 života da živi ne bi mu palo na pamet da ovakvo nešto napravi niti da uradi.

- Mogu da kažem da ćemo pomažemo, za 15 dana krećemo da gradimo put ka Mitrovcu na Tari. Ovo je nešto što ostaje Srbiji i srpskom narodu, ovo je neko samo genijalnog uma mogao da uradi. Čestitam vam na pameti, snazi i istrajnosti i na uspehu koji ste napravili za sve nas.

Mećavnik-Drvengrad

Drvengrad, poznat i kao Mećavnik, je etno-selo u Srbiji u Mokroj Gori u Zlatiborskom okrugu, smešten na razmeđi Zlatibora i Tare.

Osnovano je i izgrađeno na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma "Život je čudo".

Informer