21.08.2021.

11:08

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

VUČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU! "Kad god im je potrebno, oni napadaju Srbiju"

"Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića, jer kad god im je potrebno oni napadaju Srbiju", rekao je Vučić novinarima u Golupcu odgovarajući na pitanje Tanjuga kako komentariše Izetbegoviće optužbe na račun Srbije za agresivni nacionalizam.

Predsednik je istakao da nije primetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH.

"Naprotiv, iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor", rekao je Vučić i dodao:

Informer

Bakir Izetbegović rekao je kako postoji agresivni nacionalizam u Srbiji



"A oni govore da su Srbi zlikovci i genocidaši. Oni sada pričaju da su Srbi nad Bošnjacima izvršili pet genocida... Stvarno ne mogu da razgovaram od perioda rusko-turskih ratova".

Ponovio je da su svi Bošnjaci dobrodošli u Srbiju.

"Imamo ih i u Srbiji i sa njima živimo lepo, mada možemo i bolje i želimo mnogo toga da uradimo za njih i u Sjenici, Pazaru i Tutinu, gde su većina, ali i tamo gde nisu kao u Prijepolju...", rekao je Vučić.

Upitan da komentariše krivičnu prijavu podnetu protiv srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika za navodno negiranje genocida, Vučić je rekao da ne može da se meša u rad institucija BiH.

"Ali, ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori ono što misli, nije", rekao je Vučić i istakao da je kriviti Srbiju već postalo uobičajno.