23.08.2021.

22:46

Foto: printscreen

Vesti

POLA SATA DO NOVOG SADA, MORAVSKI KORIDOR, OBILAZNICA... Vučić ne može da sakrije zadovoljstvo: A tek "Beograd na vodi", to će biti pravo čudo!

Vučić kaže da će "Beograd na vodi" biti pravo čudo.

- Ja znam kakve smo stvari nasledili. Kuda god da idem, idemo novim putevima. Biće završena i spolja kula Beograd. Pored Dubaija biće najlepše osvetljen grad na svetu. Zadovoljan sam onime što ostavljam iza sebe - rekao je predsednik.

Vučić je podsetio i na sportske uspehe na Olimpijskim igrama, a država je pomogla ulaganjima.

- Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo, sportskih objekata završavamo osam. Gradimo odbojkaški centar, radimo nove bazene, stadione svuda, to je samo sportski deo. U kulturi su sve muzeje koje su nam zatvorili otvorili, renoviraćemo pozorišta. Bolnice, vakcine i lekove imamo više nego ikada - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i uspehe u pogledu posedovanja vakcina i lekova, puteva i pruga...

- Za samo šest meseci imaćemo najsavremenije vozove, moći ćete da idete za pola sata do Novog Sada. Imaćete stjuardese, da popijete kafu - rekao je Vučić, i dodao da u ovom trenutku radimo sedam novih auto-puteva.

Informer

- Uveliko se radi most na Savi. Radimo Fruškogorski koridor Novi Sad-Ruma, ali i auto-put Ruma-Šabac. Pre kraja godine krećemo u izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin. Radimo komplikovanu obilaznicu oko Beograda, 26km. Biće završena za godinu dana. Radimo Moravski koridor, pogledajte ljudi, to je sve od Čačka, preko Kraljeva, Trstenika, Kruševca, do Ćićevca i Pojata. To je 107 kilometara, i prva deonica će biti gotova u roku od pet meseci. Danas je oboren rekord, 2159 radnika na Moravskom koridoru. Većim delom su naši, ali ima i Indijaca - rekao je predsednik.

Rade se i obilaznice oko Užica, Milanovca, Loznice... Kopamo tunel ispod Kadinjače.

Za mesec dana se radi auto-put Niš - Merdare.

Vučić kaže da je srećan zbog toga što standard u Srbiji raste.

Informer