24.08.2021.

11:26

Foto:

Vesti

Šta započne Orić, nastavi Cikotić! ZNAMO KAKO SU PROLAZILI SRBI KOJIMA SU SE NJIH DVOJICA BAVILI!

Vulin je, odgovarajući Cikotiću, koji je u svojoj izjavi izneo niz uvreda i laži na račun ministra Vulina, tvrdeći kako on navodno preti Bošnjacima, istakao da zna da "kada saborac odreda El Mudžahedin pokušava da me ućutka, to onda jeste pretnja", saopštio je MUP.

- Što započne Orić, nastavi Cikotić, a znamo kako su prolazili Srbi kojima su se njih dvojica bavila. Ali, dok još imam glavu na ramenima, da ponovim ono što sam gospodina Cikotića pitao u Zvorniku: "Ko je pokušao u Srebrenici da ubije Aleksandra Vučića?" - naveo je Vulin.

On je istakao da odgovora još nema, ali da neće prestati da pita.

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, ocenio je da izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina da Krivični zakon BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida „preti miru i životima Bošnjaka“ pokazuje koja strana uporno ugrožava mir i stabilnost u BiH i celom regionu, preneo je N1BiH.

Cikotić je "preporučio" Vulinu da, kako je naveo, "dobro razmisli pre nego što se ponovo odluči za slične pretnje i da se priseti kako su i gde su završili njegovi prethodnici koji su Bošnjacima pretili nestankom i koji su te pretnje pokušali da sprovedu".

- Oni su uglavnom ili u tamnicama ili na smetlištu istorije, a Bošnjaci ne samo da su opstali već su postali nezaobilazan faktor u regionu - rekao je Cikotić.