24.08.2021.

15:07

Foto:

Vesti

OKLOPNA VOZILA SE NE BORE PROTIV PANDEMIJE, VEĆ REMETE JAVNI RED! Provokacija takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga je jasna, ali je i glasno osuđujemo!

- Ova podmukla provokacija je bez presedana, i jasno je razumemo, ali isto tako javno, jasno i glasno osuđujemo - navela je SL u saopstenju.

SL smatra da ako su kosovske institucije iskrene u nameri da Srbima olakšaju borbu protiv kovida onda su morali da omoguće sprovođenje procesa vakcinacije u našim zdravstvenim ustanovama, a ne da zabranjuju dopremanje vakcina, i prete hapšenjima naših lekara u jeku pandemije.

- Oklopna vozila nisu sredstvo za borbu protiv pandemije već za remećenje mira i spokoja naših ljudi - ukazala je SL.

Naglasili su da Srbima na Kosovu i Metohiji ne fale zaštitne maske, lekovi, kiseonik…, jer su naše ustanove odlično snabdevene zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, tako da je ovo "klasična provokacija, na koju naš narod nije naseo".

Isto tako, naši građani su i pored svih prepreka Prištine većim brojem uspešno vakcinisani u centrima u Centralnoj Srbiji tako da je ova lažna briga KBS apsolutno neosnovana i nepotrebna, ističe SL u saopštenju.

Informer

Petar Petković


Petar Petković saopštio je ranije danas da su u više srpskih sredina u pokrajini instalirani štandovi takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga sa navodnom namerom da se prolaznicima dele epidemiološke maske.