26.08.2021.

11:31

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Srpski narod ne sme sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena! Naše zajedništvo ne sme biti dovedeno u pitanje!

 

"Ugostio sam danas Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH. Vodili smo suštinske razgovore o budućnosti celog regiona, posebno razmatrali inicijativu Otvoreni Balkan, ali i konkretne projekte, poput izgradnje dela auto-puta od Kuzmina do Bjeljine.

Saglasili smo se da je saradnja između Republike Srbije i Republike Srpske izuzetna na svim nivoima i da srpski narod ne sme i ne može sebi da dozvoli bilo kakve sukobe i povratak u prošla vremena. Naše zajedništvo i jedinstveno delovanje na polju ekonomije, kulture, obrazovanja, istorijskog sećanja nijednog trenutka ne sme biti dovedeno u pitanje.

Stoga, želim da obavestim javnost da sam predsedniku Dodiku predao prednacrt Zakona o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma koji bi trebalo da usvoji skupština Republike Srpske i skupština Republike Srbije na Dan nacionalnog jedinstva 15. septembra", napisao je predsednik Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Tagovi:
Liga šampiona Aleksandar Vučić Instagram BiH Milorad Dodik srpski narod Dan nacionalnog jedinstva Zakon o zaštiti srpskog jezika i ćiriličnog pisma