30.08.2021.

14:19

Foto: Tanjug

Vesti

Probaćemo da dođemo do finalnog teksta i sporazuma!


Dačić je kazao da je cilj da se do kraja sledeće sedmice dođe do finalnog teksta i sporazuma sa stankama koje nisu želele da o izbornim uslovima razgovaraju u prisustvu stranaca.

- Imali smo mnogo sastanaka radne grupe na kojem su partije iznosile predloge o četiri teme, a nastavićemo sa tim aktivnostima i sumiranjem rezultata tog dijaloga i da krajem sledeće sedmice probamo da dođemo do finalnog teksta i dogovora - rekao je Dačić u Skupštini Srbije, nakon što je raspisao lokalne izbore u Mionici I Negotinu za 17. oktobar ove godine.

Kada je reč o dijalogu na drugom koloseku, uz posredovanje Evropskog parlamenta, Dačić je kazao da još nije stigao predlog teksta koji su evroparlamentraci najavili da će poslati do 1. septembra, a o kojem bi partije trebalo da se izjasne do sledećeg plenuma sa predstavnicima EP 17. i 18. septembra.

- Krajnji cilj je da šest meseci pre termina izbora imamo definisane izborne uslove i dogovor kojim bi u najvećoj meri bili zadovoljni svi učesnici dijaloga - rekao je Dačić.

On je, takođe, najavio da će rukovodstva SNS i SPS u petak razgovarati o saradnji na sledećim izborima.