07.09.2021.

07:21

Foto:

Vesti

Poslanici danas o Predlogu zakona o zaštiti potrošača!

 


Registar "ne zovi" podrazumeva postojanje spiska mobilnih i fiksnih telefona koje trgovci više neće smeti pozivati da bi nudili svoje robe ili usluge a brojeve na koje ne žele da budu pozivani u tu svrhu će sami građani proslediti svojim operatorima.

Kada je reč o zaštiti građana od nefer majstora, oni će za sve usluge koje koštaju više od 5.000 dinara morati napraviti predračun, sa kojim korisnici njihovih usluga treba da se slože i to pismeno.

Predviđeno je i uvođenje prekršajnog naloga i to za lakše prekršaje.

Takođe i unapređenje postupka vansudskog rešavanja potrošačkih sporova, jer će za razliku od sadašnje prakse, po stupanju na snagu ovog zakona, što bi trebalo da počne tri meseca od dana objavljivanja u Službenom glasniku, trgovci morati da učestvuju u sporu.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Maroka o saradnji u oblasti odbrane, zatim Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centar i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2070 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam – Studentsko stanovanje.

Poslanici će odlučivati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Nemačke o saradnji u oblasti odbrane, Predlogu zakona o potvrđivanju izmena Sporazuma između Vlade Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o ukidanju viza za njihove državljane.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner NBS, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu" i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine koji je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu".