11.09.2021.

16:35

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

ZAŠTO BAŠ DANAS, ZAŠTO NIJE BIO U VREME ĐILASA I JEREMIĆA? Brnabić: Ekološki protest je važna tema, ali ne bih volela da se politizuje!

- Ekološki protest je važna tema, ja ne bih volela da se politizuje. Ja ne znam zašto sada ekološki protesti zato što konačno imamo Vladu koja brine o ekologiji. Imate od 2014. godine jednu seriju Vlada koje su uložile 600 miliona evra u ovu temu. Imate od prethodne Vlade prvi put uvedene subvencije za kupovinu električnih automobila. Imate prvi put ozbiljno čišćenje deponija. Bila sam u petak u Pećincima, ove godine je izdovjeno 75 miliona dinar da sufinansira čišćenje deponija u 43lokalne samouprave. Imate postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, sa kompletnom kanalizacionom mrežomm - rekla je Ana Brnabić.

- Nije mi jasno zašto danas baš. Zašto ne u vreme Đilasa, Jeremića, Mlađana Đorđevića kada nismo imali ništa od ovoga što sam rekla. Oni su dali dozvole za mnogo šta što uništava ekologiju. Zašto tada nije bio ekološki protest, nego danas - pitala je premijerka.