Autor: Informer.rs

16.09.2021.

08:57

Foto:

Vesti

Đilase, tvoji besmisleni zahtevi ne bi prošli nigde u svetu! Đukanovićeva analiza opozicionih zahteva od evroparlamentaraca

Đukanović je u predgovoru videa dao i kratak opis svoje analize, koji prenosimo u celosti:

Trudeći se da uđem u cipele dela opozicije, pre svega one okupljene oko Dragana Đilasa, pokušao sam racionalno da analiziram njihove zahteva za navodno fer i poštene izbore koje su uputili evroparlamentarcima.

Bez namere da branim vlast kojoj i sam pripadam, čak imajući nameru da kritikujem vlast u mnogo čemu, krajnje racionalno pokušavam da sagledam zahteve koji su ruku na srce nesvakidašnji i do sada nikada viđeni bilo gde u svetu.

Otuda je sama po sebi ova tema, bar po mom ličnom sudu, veoma zanimljiva i o njoj se može ozbiljno diskutovati. Najpre, zbog čega su postavljeni ovakvi zahtevi koji realno imaju gotovo nikakve šanse da bilo gde u svetu prođu.

Potom, da li je cilj tog dela opozicije da zapravo i ne izađu na izbore, jer je više nego jasno da baš ne stoje najbolje u narodu. Trudim se da zaista realno iz svih uglova priđem ovoj tematici, jer sam i sam bio svedok prošlogodišnjih nastojanja da se dođe do određnih kompromisa vezanih za izborne uslove.