17.09.2021.

20:28

Foto: printscreen

Vesti

U Hrvatskoj sam postao veća zvezda od Lebrona Džejmsa! Ali, što kaže vladika Sergije: DOBRO JE DOK TE NAPADAJU, ZNAČI DA RADIŠ DOBRO ZA SRBIJU!

Vučić je rekao da je i u Njujorku, u kvartovima gde žive imigranti, dozvoljeno svima da kače svoje zastave - bilo da su iz Portorika, Irske ili Italije

- Za njih je samo srpska zastava zločinačka. Ja postavljam još jednom pitanje, gde ste čuli da sam ja rekao nešto o tome. Poslednjih dana je u crnogorskim medijima samo jedna tema, a to sam ja. Pa sam ja kriv za Cetinje. A dobio sam poziv da idem tamo, ali nisam. Samo sam čestitao mitropolitu Joanikiju, i nikoga nisam povredio. Osim toga što sam govorio o srpskoj pravoslavnoj crkvi, a ne samo pravoslavnoj crkvi. To oni žele, da tamo postoji samo pravoslavna crkva, pa da na taj način brišu Srbe. A onda je krenula žestoka kampanja iz Zagreba. Oni žele da Crna Gora bude pod njihovom dominacijom i uticajem - rekao je predsednik.

Obraćanje Aleksandra Vučića možete pratiti OVDE

- NIšta nas njihovo ne zanima, samo prava srpskog naroda. Ako pogledate Đukanovićeve i hrvatske medije, to je histerija, ja sam kriv za nešto što se dogodilo na Cetinju, a žetoka kampanja iz Zagreba je nastavak onoga iz vremena Sekule Drljevića da Crna Gora treba da bude pod njihovom dominacijom, a onda imate konferenciju za medije, sa temom "mrzimo Vučića" i "Srbija nikad nije mala koliko bi trebalo da bude". Imam samo jednu poruku, Srbija će nastaviti da se bavi svojim napretkom i rastom, biti sve uspšenija, nećemo odgovarati na šovinizam, mi ćemo pružatiruku ali nećemo menjati svoj pobednički put.

Vučić je rekao da bez obzira na sve napade, on će nastaviti da radi za boljitak Srbije, i da želi sve najbolje zemljama u regionu.

- Postao sam veća zvezda od Lebrona DŽejmsa - rekao je Vučić šaljivo, komentarišući histeriju u hrvatskim medijima.

- Kriv sam i što sam Vukanu dao takvo ime. Kako se ne setiše Danila, možda je to bio moj pokušaj da utičem na hrvatski presto. I to su objavili u najozbiljnijem listu, pazite. Da sam ja dao Vukanu takvo ime zato što je to prvi sin Stefana Nemanje, pa ja tako želim da stvaram Veliku Srbiju - rekao je predsednik, i dodao da je u tome razlika između nas i njih - pošto mi ne određujemo nikome kakva imena daju deci.

- Vladika Sergije je rekao: "Dok oni tebe napadaju, ja sam miran". Šta ćete, neko mora da bude dežurni krivac.

- Najviše ih muči naša ekonomija, suština je u tome, kada ne mogu da vas unize, i kad vide da je agresija na Srbiju vrlo teška ili nemoguće,onda su karte drugačije. MI ćemo nastaviti svoj posao po pitanju odbrane.