21.09.2021.

12:45 >> 13:03

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Oni da povuku one safari oklopnjake, koji ne znam čemu služe, ali da bude po njihovom - E PA NA TAJ KOMPROMIS NEĆU DA PRISTANEM!

- Neću da prihvatim ono što je zahtev onih koji su sa Prištinom dogovarali ovo što se sada dešava. Razgovaraćemo. Ono što je sigurno, čuvaćemo mir. Znate šta im je sledeći potez? Upadnu u Valač ili kontrolnu zgradu na Gazivodama pa kažu hajde sad kompromis. Dođe neki evropski predstavnik kod mene i kaže ajmo kompromis. Povući će oni teško naoružanje i ova "safari" vozila što misle da su mnogo jaki što ih šetaju po Kosovu. Povući će te "safari" oklopnjake za lov na divlje životinje oko Kilimandžara i ne znam čemu sve to služi osim za plašenje naroda. Povući će to, ali generalni direktor i menadžer moraju da ostanu. E, neću. Suviše sam ozbiljan i odgovoran da neću na to da pristanem. Ne dam pristanak na ponižavanje Srbije. Može kompromis u svemu, a ponižavanje Srbije ne može - rekao je Vučić.

Podsećamo, glavna tema sednice Saveta za nacionalnu bezbednost bila je situacija na Kosovu i Metohiji i najnovija provokacija prištinske strane, upad jedinica ROSU na sever pokrajine i skidanje srpskih tablica sa automobila.