21.09.2021.

15:05

Foto: Tanjug

Vesti

Đilasu je jedino prihvatljivo da ga evroparlamentarci unapred proglase za pobednika izbora!

- Ðilasu i njegovima nijedni izborni uslovi ne odgovaraju i zato sada kreće pozivanje na nasilje i na ulicu - izjavio je Vesić.

Naveo je da je prvi od zahteva koje je Ðilas tražio cenzura u medijima čime, kako je dodao, želi da kontroliše medije.

- Drugim rečima, Ðilas traži da ima svoju redakciju na RTS-u, da ima svoje predstavnike u medijima što naravno nije moguće u medijima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji niti bilo kojoj zemlji na svetu. To je prvi zahtev koji drugim rečima znači - dajte mi kontrolu medija - rekao je Vesić za Pink, navodi se u saopštenju.

Vesić je rekao da se drugi Ðilasov zahtev odnosi na zabranu kapilarnih glasova što, dodao je, znači da se zabrani postojanje političkih stranaka zato što on nema stranku.

- Svuda na svetu političari idu od čoveka do čoveka, pričaju sa njima i traže podršku. Tako je i u Americi, u Nemačkoj, Grčkoj...tako se vode kampanje - rekao je Vesić.

Kao treći Ðilasov zahtev Vesić je naveo da se traži da se Aleksandru Vučiću zabrani da se kandiduje.

- Za njega su jedino prihvatljivi izborni uslovi ako evroparlamentarci donesu odluku u kojoj piše da će, kako god građani Srbije da glasaju, Dragan Ðilas biti pobednik na izborima. Onda kreće pozivanje na nasilje i na ulicu, jer njima ni jedni izborni uslovi ne odgovaraju. Onda imate Georgijeva, Tepić, Gorana Markovića koji kažu da treba da se proliva krv da bi oni bili na vlasti - rekao je Vesić.

Građani biraju vlast

Ponovio je reči predsednika Vučića da će građani Srbije birati ko će biti vlast u našoj zemlji.

- Vlast se neće birati ni u ambasadama, ni u raznim drugim parlamentima već u Srbiji i naravno mi ćemo uvek biti spremni da prihvatimo sud građana Srbije jer oni su ti koji odlučuju - dodao je Vesić.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas izjavio je nedavno da ta stranka neće sarađivati sa delom opozicije koji prihvati učešće u Republičkoj izbornoj komisiji i nadzornom telu za medije, što su predložili poslanici Evropskog parlamenta u okviru dijaloga o izbornim uslovima.