23.09.2021.

07:41

Foto: Kosovo onlajn

Vesti

POKUŠAJ NAPADA NA KiM NA VISOKORANGIRANOG DIPLOMATU SA TABLICAMA IZ BEOGRADA!


Pozivajući se na svoje izvore, ova televizija navodi da je diplomati dok je putovao automobilom u pravcu Gračanice, neko blokirao put i pokušao da ukloni diplomatske tablice koje je izdao Beograd.

Incident se dogodio sinoć, a diplomata je u tom trenutku bio sam u vozilu.

Podsetimo, od ponedeljka 20. septembra, privremene vlasti u Prištini su počele da na administartivnim prelazima srpske registarske tablice zamenjuju privremenim, na koje je taksa pet evra. Priština je na sever KiM poslala i specijalne jedinice policije ROSU.

Informer

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su na dva prelaza na severu Kosova i Metohije, Jarinje i Brnjak, stigli sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

/VIDEO/ PEVAJ, SRBIJO, ZEMLJO JUNAKA! SRBI NA JARINJU ZAPALILI BAKLJE, A ONDA PORUČILI - KOSOVO JE SRBIJA!

To je izazvalo zabrinutost i uznemirenost kod Srba i oni su blokirali puteve koji vode ka administrativnim prelazima. Miran protest Srba sa severa KiM i dalje traje, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Beograd od Prištine traži da hitno povuče jedinice sa severa Kosova i Metohije, a od Evropske unije odgovor na pitanje kada će biti formirana Zajednica srpskih opština.

Nećemo pristati na barapske trikove Prištine, jedini način povlačenje svih trupa sa KiM, povratak na pređašnje stanje, pa onda razgovor u Briselu!

Vučić je takođe rekao da je odbio predlog predstavnika Kvinte za rešenje krize jer, kako je istakao, nije reč o kompromisu već o politici svršenog čina.