26.09.2021.

19:07

Foto: Printscreen You Tube

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VIDOJKOVIĆ

 

I, sasvim očekivano, odmah nakon toga postao je ultimativni junak dana, heroj žute ološ-elite!?! Nikome, ama baš nikome tamo, sa druge strane đilasovske barikade, ne pada na pamet da osudi ili bar da se ogradi od odvratnog, uličarskog vređanja Aleksandra Vučića, a samim tim i većinske Srbije, one koja evo već skoro deceniju podržava njegovu državnu politiku. I ne samo da im ne pada na pamet da se izvine nego od sumanutog Vidojkovića još prave i narodnog heroja, onoga koji je javnim psovanjem majke u najmanju ruku zaslužio i orden i nacionalnu penziju!?!

Što reče čestiti Vlada Đukanović, đilasovci bi da nam kao novu normalnost nametnu baš to - psovanje majke predsedniku države! Da to postane nešto što se podrazumeva, taman kao što se podrazumeva da se za napisani kritički tvit o Žaklini Tatalović ili Jugoslavu Ćosiću po kratkom postupku ima odmah ići u zatvor!?!

Ne znam da li me razumete, ali polomio sam prste godinama unazad na ovom mestu pišući o drugosrbijanskom rasizmu, o tom u osnovi zločinačkom konceptu prema kome se naprednjačkoj većini ima dodeliti uloga niže rase koja nema pravo glasa i na koju se ne odnose nikakvi zakoni, pravila i propisi. Finalna realizacija tog projekta kolektivne dehumanizacije čitavog jednog naroda upravo je u toku. Pred našim očima formira se i legitimizuje sistem u kome je jednima dozvoljeno baš sve, a drugima strogo zabranjeno čak i pravo na nužnu samoodbranu.

Velike reči i filozofiju na stranu, ali ovo ovako daleko neće stići. Ili ćemo svi mi, kao društvo, da se složimo oko minimuma zajedničkog interesa - a taj interes morao bi biti bar to da jedni drugima javno ne psujemo majke i da osuđujemo sve ludake koji tako rade, ma kako se oni zvali - ili ćemo doći u situaciju da nam se nasilje sa đilasovskih medija prelije na ulice. A to nikome nije u interesu, a ponajmanje njima, kojih, svi kad se skupe, nema ni deset odsto.

p. s. I razmislite samo, kako je moguće da je za žuti 'Blic' i RTS veliki i strašan problem to kada poslanica SNS Nevena Đurić u TV debati na Javnom servisu svoje sagovornike iz opozicionih stranaka nazove diletantima (neznalicama)!?! A istim tim nazovinovinarima ne pada ni na pamet da osude paramedijski terorizam Marka Vidojkovića?!