30.09.2021.

14:02

Foto: Reuters

Vesti

Bivša ministarka u pristinskoj vladi napala Kurtija: Protraćio si vreme, nisi imao nikakav plan! Katastrofa!

 

- Dijalog uz pomoć EU, bez vremenskog okvira, bez cilja i bez definisanih pregovaračkih principa - uvek će završiti besmislenim, delimičnim sporazumima koji neće rešiti PRAVI problem između Beograda i Prištine - napisala je Meliza Haradinaj.

Informer

Meliza Haradinaj je posebno zamerila Kurtiju, jer se, kako je rekla, diojalog o međusobnom priznanju pretvorio u dijalog o tablicama:

- Dijalog za uzajamno priznavanje između Kosova i Srbije sveden na dijalog za automobilske tablice.

Informer

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je srpska strana u Briselu prihvatila, kako je EU saopštila, kompromisni predlog za deeksalaciju situacije na severu Kosova i Metohije.

Vučić je preneo da su se, pod tačkom 1, obe strane u Briselu dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, simutano sa uklanjanjem barikada, 2. oktobra od 8 sati, i da se ROSU povuku najkasnije do 16 sati tog dana.

- Došli smo do neke vrste kompromisnog rešenja za deeskalaciju situacije na severu Kosova, kojim sam veoma zadovoljan. Dogovoreno je da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka 2. oktobra od 8 sati simultano sa uklanjanjem barikada, najkasnije do 16 sati - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.