30.09.2021.

20:09

Foto:

Vesti

Simić: Važno da smo uspeli da sačuvamo mir!

- Ono što je posebno važno, uspeli smo da sačuvamo mir - rekao je Simić za Tanjug televiziju.

On je pozdravio to što su se albanski specijalci ROSU povukli sa prelaza Brnjak i Jarinje, i što će građani moći normalno da se vrate svojim svakodnevnim obavezama, a ne da se na protestima se bore za svoja prava, koja im, kako je istakao, garantuju i ovi ovde, ali i međunarodni propisi.

Simić je prethodno danas za TV Most rekao da je ovo pitanje moralo da se reši za pregovaračkim stolom između Beograda i Prištine, a ne jednostranim potezima, upadom ROSU specijalaca na sever KiM, koji su, kako je naveo, maltretirali narod koji ovde živi.

On je dodao da im je najvažnije što su danas, u ime Predsedništva Srpske liste, došli da izraze veliku zahvalnost građanima koji su istrajali mirno, demokratski, da se bore za svoja prava, pravo na slobodu kretanja, ali i pravo da ostanu, da budu svoji na svome.

- Zahvaljujući njihovoj upornosti i istrajnosti, zahvaljujući tome što su bili i na Brnjaku i na Jarinju po kiši, suncu, danju i noću, uspeli smo da omogućimo da naš pregovarački tim u Briselu izvojuje pobedu. Tako da će Srbi moći da koriste vozila sa registarskim oznakama KM, PR, GL...ali pre svega moći ćemo da sačuvamo mir i svakog našeg čovek - rekao je Simić.