02.10.2021.

21:23

Foto: printscreen RTV Pink

Vesti

Kraljevo krilo i ceo kralj nam je ogoljen, bez pešaka i figura! U teškoj smo poziciji, ali borićemo se onim malo što nam je ostalo!

 

- Čini mi se da je svakome jasno ko je koliko izgubio. Mi Srbi da budemo pobednici, ma koliko nam slatko izgleda kada ROSU mora da pokupi prnje, iako izaziva radost, to su naše male borbe i pokušaji da zaustavimo i usporimo nešto što nam je nametnuto. Za nas je nemoguće da ostvarujemo dugoročne pobede. To su naše male borbe i pokušaj da usporimo ono što nam je nametnuto kao proces.

O presudi Ivanu Todosijeviću

Na pitanje da li Todosijević treba da ide na robiju od dve godine zato što je rekao da je Račak namešten da bi nas bombardovali, rekao da je to nešto što 99 odsto Srba misli, izuzev Sonje Biserko, Dragana Ðilasa, Nataše Kandić i Marinike Tepić.

- Do 6. oktobra Todosijevcih mora da se javi na izdržavanje kazne i zato je važno što je EU to pitanje adresovala. To je mala pobeda. Ovim smo dobili nešto što je bila naša reakcija, možda oštrija, ali legalizovana -  rekao je Vučić.

Vučić kaže da narod razume kako Srbi žive na KiM i šta je Kosovo za zapad.

- Srbi razumeju pod kojim okolnostima Srbi žive na KiM, šta je Kosovo za zapadni svet, kao i da težimo ka članstvu u EU. Da ne težimo ne bi imali ni upola plate, penzije, investicije kao danas. Sve je to jedan povezani sistem. Morate na dnevnom nivou da se borite i pokušate da izvučete najviše za svoj narod.

- Ljudi na severu KiM znaju koliko je teško bilo da smo do ovoga došli. Videli su da ih država Srbija podržava i razume njihove probleme. Laknulo je svima da nije došlo do nemira, jer nama treba mir i napredak ekonomije. Pokazali smo da možemo da budemo čvrsti i odlučni u odbrani naših interesa

- Mislim da nismo izgubili i da smo možda malo bolje odigrali. Ali cela igra nam je bila nametnuta. Njima je želja bila da nas unize, nije poenta bila u stikerima, već su želeli da uvedu skidanje srpskih tabilica, da nas ponize. Istovremeno su želeli da ROSU bude taj koji će da bude garant sprovođenja njihovih odluka. Time bi nas doveli u poziciju: oni su ušli gore i nema povratka i modifikacije opstanka - kaže predsednik za Pink.

- Ovo više nije laka stvar za njih kao što je bila do juče. Za nas je uvek bila pakleno teška! Teško smo se borili da bismo do ovoga došli. Običnom narodu je laknulo da nije došlo do sukoba, jer nama do toga nije. Imamo bezbroj problema koje treba da rešavamo. 

Informer

printscreen RTV Pink

- Pitali su zašto sam podizao avione. Pa, šta je trebalo da se sakrijemo ispod stola da tražimo jedne druge i da kažemo nismo se našli. Ti Ana otiđi u Rumuniju, ja ću da se sakrijem u Bugarsku, pa da pošaljemo nekog da uzmem patike na Terazijama iz neke prodavnice i da kažemo da smo rešili problem. Ne pada mi na pamet, nećemo da bežimo od problema! Hoćemo da se borimo, ali to mora da bude na racionalan način, mora da bude pragmatično, da čuvamo mir.

- Da li smo imali drugačiji način da se borimo? Oni su nam pomogli nekim svojim greškama, ali to je danak prevelikoj želji da protivniku date Šuster-mat, a u tako nešto ne idete protiv onoga koji je igrao više od dve partije šaha. Mi smo u teškoj poziciji, a kraljevo krilo i ceo kralj nam je ogoljen, bez pešaka i figura. Borićemo se onim malo što nam je ostalo.