06.10.2021.

15:40

Foto: printscreen

Vesti

Ako je bilo greške mi ćemo to da ispravimo zbog Hrvata u Srbiji, kao što sam siguran da će u Hrvatskoj biti manje ulica posvećenih Mili Budaku! /video/

 

- Doneo mi je Plenković... osnovne jezičke grupe u Evropi - slovenski jezici, da ne mislite da je neko vređao Hrvate ili hrvatski jezik. Reč je o tome kakva je podela, u skladu sa nekim telom SANU, izvršena na južnoslovenske, zapadnoslovenske i istočnoslovenske i u tome nije bilo hrvatskog jezika. Dakle, nije bilo nikakve uvrede... Ja nisam danas hteo da govorim o tome. Premijer Plenković i ja smo razgovarali o nestalima - rekao je Vučić i dodao:

- Mi bismo mnogo želeli kad bi Srbi u Hrvatskoj imali prava kao Hrvati u Srbiji, iako neretko čujem od hrvatskih vlasti da bi oni želeli da bude obrnuto. Naravno da ću pogledati i da ću videti o čemu se radi i ako smo napravili bilo kakvu grešku, nema nikakve sumnje da ćemo to da ispravimo, jer bi to bio fer odnos i prema Hrvatima, građanima Srbije, ali i prema našem susedu. Kao što sam siguran da će u Hrvatskoj biti manje ulica posvećenih Mili Budaku - poznatom po izjavi da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati a trećinu pokatoličiti! Verujem da bi veliki pomak mogao da bude u pronalaženju nestalih osoba. Veoma je važno da to počnemo da rešavamo i jedni i drugi - istakao je predsednik.