08.10.2021.

20:55

Foto: Objektiv

Vesti

POTVRĐENO JE DA JE KOLUVIJINIM TELEFONOM MANIPULISANO! KESE SU BILE OŠTEĆENE!

 

Odgovarajući na pitanje o detaljima i istrazi u slučaju "Jovanjica" i veštačenju telefona Predraga Koluvije, načelnik Radovanović ističe da je 13.11. došlo do hapšenja Koluvije, a naredba za veštačenje njegovog telefona izdata nekih 7 dana nakon hapšenja.

- Deo stvari mogu da otkrijem. 13. 11 je došlo do hapšenja Koluvije. Ono što je bitno, a što odstupa os standarda forenzike i od operativnog postupanja je to da je naredba za veštačenje telefona izdata 20.11. Dakle, sedam dana nakon hapšenja, a telefoni su dostavljenji službi za specijalne istražne metode tek nakon 29 dana. Ono što je isto bitno i o čemu postoje službene beleške i foto-zapisi je to da su ambalaža u kojoj su dostavljeni telefoni bila potpuno narušena i potvrđeno je da je manipulisano telefonima. Takođe, naredbe za veštačenje telefona su vršene 4 puta. Svaki put su telefoni vraćani u drugoj ambalaži. 

Informer

Tomislav Radovanović

Radovanić ustiče da je bio cilj pronaći broj predsednika Vučića i njegovog brata u imeniku da nisu bili memorisani pod drugim imenom.

- Ništa nije pronađeno u telefonima - rekao je Radovanović.