11.10.2021.

14:27

Foto:

Vesti

Đilas je hteo koaliciju sa Vučićem! Tadić optužio tajkuna

To tvrdi Boris Tadić, bivši lider DS i predsednik Srbije, dodajući da je ovaj Đilasov plan postojao neposredno nakon što je Tadić otišao sa mesta predsednika partije. Prema njegovim rečima, Đilas i njegov tadašnji potpredsednik Bojan Pajtić promenili su prethodno donete odluke koje su striktno branile koaliciju sa SNS na bilo kom nivou.

- Moja uloga nije bila da budem vodeća ličnost u opoziciji, ja sam hteo da se povučem sa čela DS, koja je tada postala opoziciona. Oni su promenili odluku koju sam kao predsednik stranke nametnuo da se ne ulazi u koaliciju sa SNS - ističe Tadić, dodajući da je deo sadašnje opozicije izgleda umislio da su istraživački novinari i generišu lažne afere.

Ne zna šta radi

Đilas je politički nestabilan i postupa od slučaja do slučaja, ne vodeći računa o kontradiktornosti poteza
Dejan Vuk Stanković, analitičar

- Takmiče se u tome da svako ima svoju aferu protiv Vučića, kao da su se specijalizovali za određene afere - naglašava Tadić.

Komentarišući ove navode, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je Đilas "nestabilna ličnost".

- Đilas je politički konfuzna ličnost, koja postupa od slučaja do slučaja, ne vodeći računa o kontradiktornosti poteza. Prvo je zahtevao savez sa SNS, a danas je žestoki kritičar Vučića i SNS. Što se tiče odnosa na relaciji Tadić - Đilas, oni su u lošim odnosima i to znači da nema ništa od ujedinjenja opozicije - naglašava Stanković.

Sa Marinikom je širio laži o koroni

Boris Tadić optužio je Dragana Đilasa i potpredsednicu njegove stranke Mariniku Tepić da su širili antivakserske laži u javnosti, iako se Đilas potom vakcinisao.

- Oni su govorili da je to nekakva globalna pandemija koja nije sasvim jasna i da neće prihvatiti vakcine koje Vučić nagoveštava, zbog toga što vakcina neće biti - kaže Tadić.