14.10.2021.

08:00

Foto:

Vesti

Lobistkinja za nezavisno Kosovo udarila na Borelja, SMETA JOJ POZIV NA HITAN PREKID NASILJA PRIŠTINE!


Fon Kramon se oglasila na Tviteru nakon što je Borelj apelovao na hitan prekid nasilja na severu KiM i ocenio da su jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stabilnost - neprihvatljivi.

"Molim vas kritikujte države u kojima se ne primenjuje vladavina prava. EU bi trebalo da podrži zemlje koje se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Državne institucije koje rade svoj posao zaslužzuju naše puno poštovanje. Dijalog, koji se vodi uz posredovanje EU, nije o svakodnevnim policijskim operacijama", napisala je Fon Kramon na Tviteru.

Podsetimo, šef diplomatije EU, Žozep Borelj pozvao je juče na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza Prištine na severu KiM.

Jednostrani nasilni incidenti od strane Prištine na severu Kosova trebaju se odmah zasutaviti, objavio je visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku Žozep Borelj (Josep Borrell) povodom nemira u tom delu zemlje zbog akcije Policije Kosova protiv krijumčarenja robe.

"Jednostrane i nekoordinisane radnje koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive. Sva otvorena pitanja moraju se rešavati kroz Dijalog uz posredovanje EU. U kontaktu smo sa Beogradom i Prištinom", objavio je Borelj na Tviter nalogu.