14.10.2021.

14:05

Foto: Beta

Vesti

Viola fon Kramon podržava akcije u kojima je ranjen Srbin, a druži se s fašistima?!

 

"Kritikujte zemlje u kojima se zakon ne primenjuje. EU bi trebalo da podrži zemlje koje se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Državne institucije koje rade svoj posao zaslužuju naše puno poštovanje. Dijalog uz posredovanje EU ne govori o svakodnevnim policijskim operacijama", napisala je Viola fon Kramon na Tviteru.

Međutim, u javnosti su se pojavili navodi po kojima se ova političarka povezuje sa simpatizerima fašističkih grupacija. To je tvrdio i Savet udruženja boraca narodnooslobačkih ratova Srbije, koji je poslao otvoreno pismo Evropskom parlamentu u kome su tražili pojašnjenje u vezi sa time kako je Fon Kramon evroposlanica.

"Kao vodeća organizacija nastala iz antifašističke borbe u zemlji u kojoj je stradalo stotine hiljada ljudi u Drugom svetskom ratu, prinuđeni smo da vam se obratimo i zamolimo za pojašnjenje. SUBNOR je organizacija koja je suosnivač Svetske federacije bivših boraca i Evropske organizacije antifašista. Naime, evroposlanica Viola fon Kramon je čest gost naše prestonice, što samo po sebi ne predstavlja nikakav problem. Naprotiv", stoji u pismu Subnora.

"Međutim, društvo poslanici čije vrednosti bi trebalo da budu pravda, slobodan, jednakost... prave članovi skinhed benda Cokule", dodaje se u pismu.

Subnor je uz pismo i fotografije na kojima se vidi Fon Kramon sa jednim od članovima tog pank benda, u čijim tekstovima se pominju vrlo oštri stihovi upućeni protiv Sjedinjenih Američkih Država i Roma: "Amerika, zemlja degenerika. Amerika ljubitelji šiptara. Silikonske sise i Šiptar Bob Dol, nabiјem ih sve na..."