17.10.2021.

10:12

Foto: buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić je svoju peticu zaslužio, ja ocene nisam poklanjala! Ponosim se, TO JE MOJ UČENIK!

 

Vučić je razgovarao sa svojom nekadašnjom razrednom i profesorkom ruskog jezika i opisao kako je izgledala nastava kod nje. 

- Legendarni profesor. Svi su je se plašili, ali je bila veoma pravična. Ja sad skoro svaki drugi dan uzimam časove, sada ću imati nastupe prvi put na ruskom, pa vi pratite koje ću gluposti da napravim. Mnogo sam srećan što sam Vas video danas - rekao je Vučić.

Predsednik se prisetio jedne anegdote iz školskih dana sa časa ruskog jezika.

– Osim što je predavala ruski, to je bila najčuvenija profesorka ruskog u celom Beogradu, bilo je vrlo stroga. Ja sam se trudio i učio sam ruski dobro, izvodila nas je na tablu, imala je fantastičan model za učenje jezika. Izađete na tablu, ona vam diktira 20 reči na srpskom, a vi morate da ispišete prevod tih 20 reči na srpski i naravno da to napišete pravilno, ali i da izgovorite. Ona je izgovorila reč "spomenik", ja sam umesto "pamjatnik", kako se kaže, rekao “pamjatnik”, promenio sam sa prvog sloga na drugi slog – ispričao je predsedik.

Dodao je da je to zapamtio za ceo život, i nije više grešio.

- Imali smo divnu profesku i nešto od ruskog je ostalo - dodao je Vučić.

Na to se profesorka odgovorila da je predsednik svoju ocenu iz ruskog sam zaslužio, i da ona nikada nije poklanjala ocene.

– Slušam svaki put kad nastupaš. Ja se ponosim i uvek kažem: "To je moj učenik". Svoju peticu on je zaslužio sam, ja nisam poklanjala ocene – rekla je profesorka.

Dodala je da je predsednik sedeo do prozora, i ispričala da je uvek znala ko zna, a ko ne zna gradivo, kada je trebala da proziva učenike da odgovaraju, jer, kaže, ako učenik sedi pravo, normalno, onda je spreman.

- Ja sam 37 godina radila ovde i svi moji učenici su bili jako dobri - poručila je profeskorka.

Stroga, pravična i pre svega predivna - moja razredna iz Zemunske gimnazije, profesorka Irina Galkina - napisao je Vučić na Instagramu.