17.10.2021.

15:24

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Nije najsnažniji i najbolji onaj koji nikada nije pao, već onaj koji je mnogo puta pao i svaki put ustao!

 

- Završiću ne pričom o Jagodini i našim političkim rezultatima, završiću sa nečim što je meni važno, želim da se obratim ovoj deci ovde, dobrim đacima. Ja sam kao mladić dobio stipendiju, nikoga nisam poznaavao, nisam bio član nijedne političke partije. Sa 19 i po godina postao sam stipendista fondacije za razvoj Naučnog i umetničkog pomlatka Republike Srbije i dobio sam tada prvi put prosečnu platu u Srbiji. Bio sam student prve godine i neko je prepoznao, neke testove smo radili i dali su mi tu stipendiju. To je za mene bila ogromna odgovornost, dobio sam državni novac kao nagradu za nešto, a to nešto je bilo samo rad na sopstvenom znanju i obrazovanju.

- Vi deco dobijate nagradu jer ste izuzetni, uspešni, vredni, marljivi... Ma koliko malo godina da imate, posle ovoga nemate pravo na neodogovrnsot. Sebi postavljajte visoko lestvice, sanjajte velike snove, tako ćete moći da menjate i sebe, i Jagodinu i Srbiju. Tako ćete uvek moći da budete najuspešniji. Zahvalan sam ljudima u Jagodini koji su razmišljali o vama koji dolazite. Ništa vam neće pomoći, osim rada! Samo rad, rad, rad. 

Informer

- Deca moraju da nauče sve o radu i već od 12. godine moraju da rade. Da imaju 6 časova u školi, a 2 časa rada! Kao što odrasli moraju da imaju 6 časova rada i 2 časa učenja, jer inače neće moći da prate kako se svet menja i šta se sve u svetu događa. Prionite na posao, velike snove sanjajte, visoko podižite lestvicu, učite strane jezike, specijalizujte se, radite, napredujte i menjajte Srbiju - nastavio je Vučić.

- Svojim rukama, znanjem, marljivošću, energijom možemo da stižemo one koji dobijaju nogo više novca. I to sve zavisi od nas. Ne moramo da budemo šampioni samo u sportovima, možemo da budemo i u ekonomiji, to radom možemo da postignemo. Jer naši ljudi su najbolji radnici gde god da odu, što to ne bi bili i ovde. Bez ozira na sve mi smo uspevali zemlju da menjamo. I to možemo još više, ali to, deco, možemo samo ako vi razumete svoju ulogu, ako budete potpuno posvećeni.

- Ja ne mogu da vam se dodvoravam i pričam bajke i kako je sve lako. Nije život jednostavan i lagan, ima bezbroj iskušenja. Ali rad, marljivost, kad pogrešite da ustanete, podignite se, i nastavite još jače i snažnije da se borite za svoju zemlju. Nije najsnažniji i najbolji onaj koji nikada nije pao, već onaj koji je mnogo puta pao i svaki put ustao.