23.10.2021.

10:31

Foto:

Vesti

HTELI SU DA ELIMINIŠU I VUČIĆA, ALI I ČLANOVE NJEGOVE PORODICE! Spremni su bili da idu do kraja!

- Osim otuđenog centra moći, u zaveri je učestvovalo i medijsko krilo koje je za cilj imalo da konstantno napada Vučića - izjavio je Glišić tokom intervjua za jutarnji program TV Pink.

On je izrazio očekivanje da će istraga utvrditi ko je stavio predsednika Srbije na mere i ocenio da je "dovoljno toga tokom istrage već rečeno".

- Nemam dilemu da je cilj ove zavere bio svrgavanje predsednika sa vlasti, ali i njegova fizička eliminacija, pa možda čak i eliminacija nekih članova njegove porodice. Jasno je da je grupa, jedan otuđeni centar moći, bila spremna da ide do kraja. Ako me pitate šta su razlozi, moramo se vratiti nekoliko godina unazad - rekao je Glišić.

On je istakao da je mnogima spolja smetao rast i napredak Srbije, kao i Vučić - politička figura u koju gleda čitava Evropa, ali i svet.

Samostalnost predsednika i Srbije, kaže Glišić, druge je naterala da prave plan da zemlju vrate u pređašnje stanje.

On je apelovao da istraga dođe što pre do kraja, jer se iščekuje da se vidi ko je okupio ljude i napravio ozbiljnu organizaciju koja je imala za cilj da sprovede vrstu državnog udara u Srbiji i ukloni predsednika.

Na pitanje o bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, Glišić kaže da je s njom imao nekoliko kontakata kao član stranke, ali da se ne plaši onoga šta će ona reći iz zatvora.

Ističe da će Hrkalovićeva morati da odgovara za zloupotrebu položaja i da i za ovaj slučaj očekuje sudski epilog.