03.11.2021.

12:17

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Vesti

Nedimović u farmerkama? Brnabić: Ma, on se još i sredio, kako ume da se obuče... Krivokapić: Toliko me srdačno dočekao da nijesam ni vidio što nosi!

Brnabić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, posle razgovora sa Krivokapićem, kazala da je sa gostom pričala o dočeku na aerodromu i reakcijama na to što je potpredsednik Vlade Branislav Nedimović tom prilikom bio obučen u farmerke i komentarima.

- Pričali smo premijer i ja oko dočeka na aerodromu i natpisima u medijima i sinoć tokom večere i danas na sastanku. Odakle da počnem... Moja je greška jer je ministra Krivokapića trebao da sačeka ministar spoljnih poslova gospodin Selaković, ali on se zadržao u Atini, tako da smo mi u poslednjem trenutku odlučili da ga sačeka ministar Nedimović, na kraju krajeva i jer je on potpredsednik Vlade. On često prekrši dres kod, to je njegov manir, dres kod nije nešto što je njemu lično posebno važno i čemu pridaje posebnu pažnju. Razumem posebne protokole, ali morate da razumete i neke individualne preference ljudi. Mi smo se jutros na sednici Vlade šalili da je za uobičajeni dres kod ministra Nedimovića on juče bio poprilično sređen. Zaista nije bilo nikakve zle namere u svemu tome - rekla je Brnabić. 

Informer

- Koliko se ja sećam, predsednik Vučić nije poklonio nikome toliko pažnje kao premijeru Krivokapiću tokom ove posete. To su dve večere, Vučić je nakon što je sleteo iz Glazgova došao odmah na večeru da ga pozdravi, danas su imali sastanak, večeras još jednu večeru, to dovoljno govori o našem odnosu. 

Kazala je da je Nedimović bio veoma zadovoljan i srećan što je mogao da dočeka premijera Crne Gore i da je to učinio srdačno.

- Ljudi koji pričaju da je s nekom namerom prekršen dres kod našli bi i nešto drugo da zamere. Ono što je uradio predsednik Vučić je suuština. Takav tretman nije imao nijedan drugi zvaničnik - podvukla je ona.

- Gospodin Nedimović je bio izuzetno srdačan i prijatan, da se ja nijesam obazirao kako ko izgleda. Ja lično. Znam da to u diplomatskom smislu i protokolarnom može da predstavlja određenu poruku, ali njegove riječi i srdačna dobrodošlica više govori od toga da li je on bio u farmerkama ili nije - rekao je Krivokapić.