03.11.2021.

13:40

Foto: printscreen

Vesti

Kad pogrešiš onda se izviniš, a ne lupaš uporno ko vrabac u zatvoren prozor! N1 i dalje ne kapira zašto je premijerka Brnabić "odjavila" Žaklinu!


Premijerka Brnabić juče je uživo u TV prenosu dokazala da N1 i novinarka Žaklina Tatalović najstrašnije lažu i obmanjuju građane! Tatalovićeva je najpre pokušala da isprovocira premijerku na konferenciji za medije na kojoj je predstavljan izveštaj o godinu dana rada Vlade, pitajući je za navodne afere ministara, posle čega je Brnabićeva objavila neoborive dokaze da TV N1 fabrikuje afere i agituje protiv vakcinacije!

Premijerka je rekla da su na sajtu N1 u više navrata objavljivane lažne informacije o vakcinaciji.

- Da sam vas slušala, ne bih primila treću, buster dozu vakcine, jer vi pišete da ona nije potrebna ni bezbedna. A to nije istina i to košta ljude života. Samo dajem paralelu koliko su pouzdane i tačne vesti koje čitate na N1... - rekla je Brnabićeva.

Na upadicu Tatalovićeve, koja je inače sve vreme nepristojno prekidala premijerku, da je to laž, Brnabićeva je od svojih saradnika zatražila dokaze za svoje tvrdnje.

- Molim da mi ne govorite da lažem, zato što ne lažem. Molim svoj tim da mi odmah nađe informacije sa sajta N1 koje kažu da buster doza nije proverena, a u ovom trenutku nije ni potrebna, a nisu ni sigurni da je bezbedna... Pošto mi je Žaklina Tatalović rekla kao predsednici Vlade Republike Srbije da lažem, molim to odmah da se proveri i utvrdi ko laže, a ko govori istinu - kazala je Brnabićeva, u ubrzo zatim i pročitala neke od naslova antivakserskih tekstova:

- Radun Stojanović na N1: Treća doza nije treća sreća, za sada je nikom ne bih dao... Na N1 farmakološkinja: Nisam videla studiju o kombinaciji vakcina za treću dozu, nije bezbedno... Naučnica iz Britanije: Nemam dilemu o vakcinama, za sada treća doza nije potrebna... Prokić o trećoj dozi: Trošenje viška doza, umesto da se edukuju nevakcinisani... Ovo su samo neki od naslova. Dakle, jasno je da ja ne lažem, a vi?! Ne očekujem izvinjenje od vas za to što ste mi kao predsednici Vlade rekli da lažem, iako ne lažem. To dovoljno govori o vama, Žaklina, vašem vaspitanju i načinu na koji vi predstavljate vaš medij. Hvala vam na tome...

Nastavak kampanje umesto izvinjenja

Umesto da uputi javno izvinjenje premijerki, uredništvo N1 poziva "stručne" sagovornike sa zadatkom da opravdaju nedopustivo ponašanje njihove novinarke.

Tako je Biljana Stojković, profesorka beogradskog Univerziteta i članica skupštine "Slobodne Srbije", za nepristojan gest novinarke N1 optužila, a koga bi drugo, premijerku Brnabić i aktuelnu vlast u Srbiji.

Dakle, sve je jasno. Nije kriv onaj ko laže, nego onaj ko mu skrene pažnju na to da laže.