03.11.2021.

13:45

Foto: Kancelarija za KiM

Vesti

NOVA PROVOKACIJA NA KiM! /Foto/

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da su se u toj mešovitoj sredini i ranije dešavali incidenti sa etničkim motivima, kao što su ispisivanje naziva terorističke organizacije OVK u blizini srpske škole i crkve, kamenovanje kuća Srba, zbog čega su meštani ove opštine s razlogom zabrinuti za svoju bezbednost.

Informer

Uvredljivi grafiti skoro pa svakodnevica na KiM

Kancelarija smatra da je jasna poruka albanskih ekstremista, koji na sve moguće načine pokušavaju da zastraše i oteraju Srbe sa svojih ognjišta, naročito u mešovitim zajednicama, u težnji da stvore monoetničku sredinu.

- Upravo su ove poruke srpskom narodu inspirisane porukama Aljbina Kurtija koji se otvoreno zalaže za formiranje takozvane 'Velike Albanije' i kao mnogo puta do sada se neodgovorne izjave i postupci političara u Prištini prelivaju na svakodnevni život srpskog naroda na KiM - navodi se u saopštenju.

Informer

Uvredljivi grafiti u Vitini

Kurti, smatra Kancelarija, svojim izjavama i delovanjem direktno ugrožava bezbednost i mir srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njegovi simpatizeri se gotovo svakodnevno služe raznim provokacijama kako bi zaplašili Srbe.