09.11.2021.

13:27

Foto:

Vesti

Jedan od najuglednijih ekonomista koje je Srbija imala! Dačić uputio saučešće povodom smrti Oskara Kovača!


"Sa velikom tugom primio sam vest o odlasku dr Oskara Kovača, jednog od osnivača Socijalističke partije Srbije i jednog od najuglednijih ekonomista koje je Srbija imala. Njegov životni put po mnogo čemu nam je inspiracija, jer je ogromno znanje i energiju davao na svakom poslu i dužnosti koju je obavljao, i kao dugogodišnji univerzitetski profesor i dekan, i kao potpredsednik Savezne vlade i ministar u vladi Srbije, a naročito kao naš drug od prvog dana Socijalističke partije Srbije. Otišao je mudar i human čovek, stručnjak i prijatelj, pamtićemo ga sa velikim poštovanjem. Porodici profesora Oskara Kovača upućujem izraze najdubljeg saučešća."

Podsetimo, profesor ekonomije Oskar Kovač preminuo je juče u Beogradu posle kraće bolesti. 

Kovač je rođen u Zrenjaninu 1937. godine. Ekonomske nauke studirao je u Beogradu, a specijalizovao na Londonskoj školi ekonomije i politike i na Tehnološkom institutu u Masačusetsu.

Informer

Oskar Kovač

Bio je dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Objavio je 350 naučnih radova. Bio je član Saveznog izvršnog veća, potpredsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i ministar u Vladi Srbije posle oktobarskih promena 2000. godine. Poslednje dve decenije predavao je na "Megatrend" univerzitetu.

Sahrana Oskara Kovača biće održana u četvrtak na Novom groblju u Beogradu.