10.11.2021.

12:41 >> 13:19

Foto: informer.rs

Vesti

OVA MEGA FABRIKA JE SJAJNA VEST ZA SRBIJU - SLEDEĆU OTVARAMO U NIŠU! Vučić prisustvovao završetku radova fabrike Continental Automotive Serbia

 

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

- Legendarni Ferari je rekao "ako nešto sanjaš, onda to možeš o da ostvariš". Danas ste mogli da vidite završetak prve faze ove fantastične fabrike, koja znači ključnu prekretnicu fabrika u Srbiji. Njen izvoz biće najveći u poređenju sa svim fabrikama u Srbiji. To je ogromna stvar i fantastična vest za našu zemlju i sve ljude! Ovo je mega fabrika i verujemo da ćemo ih imati još. Borio sam se i dozvolili su mi da to kažem, sledeća fabrika ide u Niš, na jug Srbije, mislim da bi to bila konačna i prava prekretnica koja bi promenila sve u tom delu Srbije. Hvala našim nemačkim prijateljima!

- Za nas je mnogo važno ovo što se ovde dešava. Oni očekuju velike promene na globalnom nivou, automobili će biti drugačiji, bez vozača i vez sudara u budućnosti. Moraćemo da menjamo mnoge stvari i zakone. Verujem da su tako ogromne promene na globalnom nivou moguće za 15 do 20 godina, to je gotovo sutra. Javno i ponosno obećavam još veću podršku države ukoliko odlučite da sledeći pogon otvorite u Nišu. Niš vas čeka, univerzitet i mnogi mladi ljudi. Pomoći ćemo da sledeći korak Kontinental fabrike bude na jugu Srbije. 

-Trudićemo se da pojačano naš rad na dualnom obrazovanju i u školama i na fakultetima. Trudićemo se da možemo da ponudimo najkvalčitetniju radnu snagu i najobučenije ljude. 

Predsednik Vučić je stigao u fabriku kompanije Kontinental automotiv Srbija

- Ja sam molio naše prijatelje iz Nemačke, znam da će u budučnosti ponovo negde praviti fabriku, da sledeću otvore u Nišu. Oni to još ne mogu da potvrde, ali ja sam se borio. Ovo je mesto budućnosti za Srbiju. 

Predsednik je istakao kako će se boriti za nova radna mesta, jer je to trenutno najvažnije za naše građane. 

- Mi ne očekujemo da oni podignu to do milijarde, mi očekujemo da podignu do dve milijarde. 

- Ovo je velika stvar za Novi Sad, velika stvar za Srbiju!

Informer

Predsednik Vučić je potom obišao fabriku. 

Radovi na drugoj fabrici počeli su u junu ove godine, a planirano je da objekat bude završen do septembrta 2022. godine.


Zgrada nove fabrike imaće više od 30.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora i biće jedna od najvećih Kontonnentalovih fabrika u svetu.

Informer

Ukupna vrednost investicija Kontinentala u obe fabrike iznosiće 140 miliona evra.

Oba pogona će zaposliti najmanje 500 radnika, a u prvoj fabrici otvorenoj početkom godine sada radi 150 zaposlenih.

Kontinental automotiv Srbija posluje u Novom Sadu duže od tri godine kada je najpre oformio istraživačko-razvojni centar u kome redi oko 700 inženjera, među kojima je veliki broj svršenih studenata Univerziteta u Novom Sadu.