Autor: Informer.rs

12.11.2021.

11:55

Foto: Tanjug printscreen

Vesti

Ako imate bahatog političara u Srbiji, to je Dragan Đilas! Brnabić odgovorila na napade posle svog tvita

Sa iznenađenjem sam primila ove napise u medijima koji optužuju kako TV Pink, tako na kraju krajeva i mene koja sam taj spot podelila preko svog Tviter naloga, za prizivanje bilo kakvih katastrofalnih scenarija ili bilo kakvo ugrožavanje gospodina Đilasa. Ja ne znam kako neko može da kaže kako je ugrožavanje ili dehumanizacija kad uzmete samo citate jedne osobe i predstavite ih na jednom mestu.

Film je mogao da traje 15 minuta i izazvan je Đilasovom objavom da će kad dođe na vlast obračunavati s bahatim ljudima, onima koji prete i onima koji su se obogatili na račun države, a u stvari priča iskreno o sebi.

Ako imate bahatog čoveka to je Dragan Đilas, ako imate nekog ko preti to je Dragan Đilas, ako imate nekog ko se obogatio na račun države to je Dragan Đilas.

Dakle to je film koji osim toga ništa drugo ne govori. Ja ću se potruditi da pokažem još neke primere koji govore isto to, i oko kuće Velikog brata i oko nekih drugih stvari u njegovom desetogodišnjem mandatu. Ali žao mi je što se to na bilo koji način povezuje sa Oliverom Ivanovićem. Žao mi je posebno i želim to javno da osudim što se time takođe priča o tome ko je ubio Olivera Ivanovića.

Ako bilo ko ima bilo koja saznanja o tome ko je ubio ili ko je odgovoran za smrt Olivera Ivanovića, ta saznanja mora da podeli s nadležnim organima. Mora. Ne treba, nego mora. I to ko je izvršilac, i to ko je inspirisao, i to ko je organizovao.

Dakle, neverovatno mi je da na tako paušalan način govorite o tako strašnom zločinu i povlačite paralele sa slučajem koji nema nikakve veze s tim. Govorite o dehumanizaciji i vi koji imate sate i sate programa o predsedniku Republike Srbije u kome njega i njegovu porodicu nazivate bolesnicima, psihijatrisjkim slučajevima, ludacima, kriminalcima i tako dalje. Dakle zaista govore sve o sebi.

Informer

Dragan Đilas

Konačno, još jedna stvar za koju mislim da je važna. Znate, da je bilo koji Srbin ili Srbija imala bilo kakve veze sa brutalnim ubistvom Olivera Ivanovića, sigurna sam da bi Priština to u svojoj istrazi otkrila. Jedva bi čekali da pokažu to kako je neki Srbin ubio Olivera Ivanovića, inspirisao ili organizovao to ubistvo. A da optužujete Srbe vi sami za tako brutalno ubistvo jednog srpskog političara na Kosovu i Metohiji, to je skandal. Skandal protiv Srba na Kosovu i Metohiji, skandal protiv vaše zemlje.

Ako imaju neka saznanja, ja ih molim da ih podele sa nadležnim organima, to je njihova obaveza. Ja sam sigurna da niko iz Srbije, niko od Srba sa Kosova i Metohije nema nikakve veze sa tim ubistvom. Jer ponovo kažem, da ima, verujem da bi Priština otkrila. A pošto još uvek nemaju ni ko je inspirisao, ni ko je organizovao, ni ko je izvršio, onda verujem da to nema nikakve veze sa Srbima i Srbijom.