13.11.2021.

20:24

Foto: Informer DN

Vesti

ĐILASOV ADVOKAT U KAMPANJI PROTIV GENERALA! Todorić: Mladić je zločinac!

 

Đilasov advokat Vladimir Todorić poručio je da je Mladić zločinac i da je u Srebrenici počinjen genocid!

"Pričao sam sa mnogima koji se ne slažu sa kvalifikacijom genocida u Srebrenici. Kažu nije genocid, nego zločin. Dobro, ako je zločin, da li je onda Mladić zločinac? Neće ni to da kažu. Nije problem u kvalifikaciji...", napisao je Todorić na Tviteru, ali nije naišao na podršku pratilaca.

Neke od reakcija na njegov tvit bile su: "Ako nisu zločinci Orić i Gotovina, kako je onda Mladić?", "Ispada da je ubijanje koljača u borbi zločin i da nemamo prava na odbranu", "Narod oseća nepravdu. Orić, Gotovina, Tači... svi zločinci, a svi oslobodioci. A naš je samo zločinac. I to zvanično"...

Samo vi pričajte

Navikli smo na sve što pričaju, i ovi domaći i oni iz inostranstva. To se sve dešava u situaciji kada Srbija odlučno brani svoje interese

Ivica Dačić

S druge strane predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić podsetio je da Hrvatska, koja je članica EU, ima ulicu osnivača ustaškog pokreta Mileta Budaka i spomenike teroristima kakav je Miro Barešić, koji je u Švedskoj ubio našeg ambasadora Vladimira Rolovića 1971. godine.

- U Hrvatskoj, BiH i na Kosovu od nekih zločinaca napravljeni su heroji. Zamislite šta bi bilo da se to desi kod nas?! Navikli smo na sve što pričaju, i ovi domaći i oni iz inostranstva, a to se sve dešava u situaciji kada Srbija čvrsto i odlučno brani svoje interese. Ali mural Mladiću nije crtala država Srbija, niti Srbija vodi politiku osporavanja ratnih zločina, niti omalovažava bilo čije žrtve - rekao je Dačić.

Informer