17.11.2021.

19:06

Foto: Tanjug

Vesti

POLOŽILI VENCE NA GROB PATRIJARHA IRINEJA! Dačić primio gubernatora Sankt Peterburga!

Dačić je poželeo dobrodošlicu Beglovu u njegovoj prvoj posezi Srbiji, a ruskoj delegaciji uspešan rad i boravak u Beogradu, navodeći da je saradnja sa regionima Ruske federacije ispod potreba i mogućnosti obe strane, te da je treba intenzivirati i uspostaviti razmenu delegacija na svim nivoima sa različitim gradovima RF.

Istakao je da Narodna skupština i poslanici koji predstavljaju različite delove naše zemlje podržavaju upravo jačanje ovih regionalnih veza.

Informer

Beglov se saglasio sa Dačićem, te rekao da je cilj posete ruske delegacije upravo realizacija brojnih kulturnih i poslovnih aktivnosti iz Sporazuma o saradnji Sankt Peterburga i Beograda koji je nedavno potpisan.

Među članovima delegacije su bili i potpredsednik Državne dume Ruske Federacije Aleksandar Babakov, predsednik Skupštine Sankt Peterburga Aleksandar Beljski, predsednik Odbora za spol?ne poslove Sankt Peterburga Jevgenij Grigojev, kao i namesnik Lavre Aleksandra Nevskog, episkop Kronštadski Nazarije.

Informer

Sa srpske strane sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.