21.11.2021.

10:25

Foto:

Vesti

NA STOLU PET GLAVNIH TEMA - GAS NAJBITNIJI! Vučić i Putin oči u oči 25. novembra!

Da će gas biti jedna od glavnih tema susreta najvio je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" kod Milomira marića na TV Hepi.

Cena na berzi računa se na dnevnom nivou u Holandiji i ona je danas između 965 i 942 dolara za hiljadu kubnih metara gasa, dok Srbija Rusiji gas plaća 270 dolara. Mora se napraviti najbolja varijanta po Srbiju, što uopšte nije lako, ali nadam se najboljoj ceni u Evropi. S tom željom idem u Moskvu. Da li ćemo uspeti, to je druga stvar – rekao je Vučić, priznavši da ima veliku tremu pred sastanak u Kremlju, inače prvom još od juna prošle godine.

Informer

Vladimir Putin

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da će se na stolu ovog sastanka naći pet glavnih tema. 

Tema nad temama biće gas i, osim što će biti glavna, to je tema od koje će zavisiti mnogo šta. Atraktivnost za nova ulaganja, priliv stranih investicija i standard građana zavisiće od cene gasa koju ćemo postići s Rusima. Sve ostale teme sastanka su na neki način sporedne, ne manje važne, ali mogu se smatrati stalnim na stolu dvojice državnika – smatra Anđelković. On konstatuje da će između Putina i Vučića biti reči o još četiri ključne stvari.

Informer

Aleksandar Vučić

Kako je objasnio, biće reči i o pitanju odbrane KiM!

Tu je najpre pitanje odbrane Kosova i Metohije. Rusi aktivno prate sva dešavanja oko naše pokrajine i uvek reaguju u skladu s poštovanjem međunarodnog prava. Kao sledeća tema razgovora nametnuće se pitanje BiH i Republike Srpske, prilikom čega će Vučić zahvaliti Putinu na nepriznavanju legitimiteta novog visokog predstavnika Kristijana Šmita. Obavezna tema biće i modernizacija naše armije, a kao četvrti deo diskusije nametnuće se ekonomska pitanja, u kojima će svoje važno mesto imati energetika i investicije – objašnjava Anđelković.