21.11.2021.

18:30

Foto:

Vesti

(VIDEO) SRBIJA TREBA SAMO DA ZATRAŽI I ODMAH JOJ ŠALJEMO S-400! UBRZO NAM STIŽU I DVA MOĆNA KA-32 HELIKOPTERA! Rusija neće Beograd ostaviti na cedilu!

- "Rosoboroneksport" trenutno ne vodi predugovorne pregovore sa Srbijom o isporuci sistema PVO. Međutim, u slučaju da se srpska strana obrati, spremni smo da odmah razmotrimo njihov zahtev za nabavku ruskih odbrambenih proizvoda - rekao je Mihejev.

Srbija je najveći uvoznik ruskog naoružanja i vojne opreme u Evropi. Ranije je kupila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, a na poklon dobila šest lovaca MiG-29 i deset oklopnih vozila BRDM-2MS. 

Beograd je nabavio i PVO sistem "Pancir S1", a predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je da Srbija želi da ima i sistem S-400.

Podsetimo, prvi čovek objedinjenog konzorcijuma koji pod svojom kapom projektuje, proizvodi i modernizuje sve nekadašnje nezavisne brendove ruskih helikoptera Andrej Boginski, pričao je pre nekoliko dana o nekoliko aktuelnih projekata koji imaju veze sa Srbijom. 

IZETBEGOVIĆ NEGIRA DA SRBI POSTOJE - ONI SU BOŠNJANI! A, da, i Hrvati su iz Persije, Makedonci su potomci Aleksandra Velikog... NAJPRE SU BILE AMEBE, TU SE VALJDA SLAŽEMO!

Najvažnija je nabavka, najpre u martu a zatim avgustu, dva helikoptera Ka-32 namenjena za protivpožarne misije.

Boginski je istakao da je reč o odličnim helikopterima koje koristi dosta zemalja. 

- To je, 32-A11BC, koji je EASA sertifikovan i zahvaljujući koaksijalnom rotoru veoma je stabilan prilikom gašenja požara i najbolji je helikopter ove vrste na svetu za gašenja požara u gradovima, na neboderima. Prodali smo ga Južnoj Koreji, Švajcarskoj, Španiji i mnogim drugim zemljama - kazao je Boginski.