25.11.2021.

12:53

Foto: Beta

Vesti

SAZNAJEMO! ZDRAVKO PONOŠ NAPUŠTA JEREMIĆA I NARODNU STRANKU ZBOG SVAĐE OKO KANDIDATURE ZA PREDSEDNIKA SRBIJE!

 

Kako Informer saznaje, do sukoba Ponoša i Jeremića došlo je na jučerašnjem sastanku dela opozicije koju predvodi lider SSP Dragan Đilas, na kome se raspravljalo o predstojećim izborima i eventuelnom zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije.

Prema našim saznanjima, razlog za sukob dvojice najbližih stranačkih saradnika je navodni Ponošev sastanak sa Draganom Đilasom i vladikom Grigorijem, oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozije sa kojim Jeremić nije bio upoznat.

Jeremić, koji je juče na sastanku saznao za ovo, upitao je Ponoša zašto ga o tom nije obavestio. Ponoš mu je odgovorio da je mislio da on to već zna.

Nakon toga Jeremić je ostalim opozicionim partnerima postavio uslov za koalicioni sporazum koji podrazumeva da Zdravko Ponoš ne može biti njihov zajednički kandidat za predsednika Srbije.

Ponoš je zatim izjavio da će u roku od 24 sata javno saopštiti da daje ostavku na funkciju i članstvo u Narodnoj stranci.

Podsetimo, početkom novembra, u medijima pod kontrolom Dragana Đilasa pojavila se informacija o Zdravku Ponošu kao potencijalnom kandidatu opozicije za predsednika Srbije, što je nekoliko dana kasnije Jeremić demantovao, rekavši da se u Narodnoj stranci nije govorilo o tome.