06.12.2021.

19:18

Foto: Printscreen

Vesti

NAJVEĆA SRAMOTA ZA SPC! Vladika Grigorije primio najveću lobistkinju za nezavisno Kosovo!

Kako je fon Kramon istakla na Tviteru, njih dvoje su razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj.

- Iskoristimo ono što nas spaja za dobrobit svih nas - istakla je ona.

Podsećamo, Viola fon Kramon je u intervjuu za đilasovske medije podržala blokade puteva lažnih ekologa i pozvala na prolivanje krvi izjavom da "Vlast u Srbiji jedino poznaje jezik sile i nasilja".

Osvedočeni srbomrzac Viola fon Kramon je i jedan od lidera evroparlentaraca koji bi da stanu na put evropskoj Srbiji.

- Do sada, ja ne vidim da će potrebne reforme biti realizovane, ne mislim da će te reforme biti sprovedene, što je preuslov za otvaranje klastera. Videli smo i reakciju EK i možemo samo da se nadamo da će biti strogi, da će poštovati vrednosti i da neće podrivati sopstvenu procenu od pre nekoliko godina. Kada sam pre mesec dana bila u Srbiji, postojala je jasna skepsa kod mnogih eksperata sa kojima smo razgovarali o tome da li je Srbija uradila dovoljno, da li je uradila domaći zadatak i rekli su da nije vreme za otvaranje poglavlja, odnosna klastera - rekla je fon Kramon. 

Ona i ne krije da sebe vidi kao "lobistkinju Kosova u Evropi".

- Budućnost Srbije i Kosova je u dijalogu i međusobnom priznanju - smatra izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon-Taubadel.