07.12.2021.

14:02

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vesti

Vučić: U četvrtak odluka o sredstvima za zaštitu životne sredine


"Pošto mi je jasno da bi to preganjanje trajalo mesecima tražimo potpuno drugačije rešenje kojim bismo taj zakon stavili van pravnog prometa... Mislimo da smo našli način, ali i oko toga ima različitih tumačenja... Jedno je da imam pravo suspenzionog veta, ne samo o zakonu koji nije u skladu sa Ustavom, ali sve to proveravamo sa više pravnih eksperata", rekao je Vučić i konačnu odluku o tome najavio za sutra.

Predsednik je najavio da će u četvrtak na biti doneta i odluka kako i koliko novca će biti izdvojeno za zaštitu životne sredine i to je, kaže, veoma važno.

Spreman je, ističe, da razgovara sa ljudima koji nisu političari koji su pokrali ovu zemlju, uzeli pare od Rio Tinta i sad protestuju protiv te kompanije.

Podsetio je na neke koji su prodali dva placa za više 717 miliona evra Rio Titnu, a sada, kaže, predvode proteste protiv te kompanije.

Informer



Upitan o Zakonu o referendumu, Vučić je rekao da u njemu nije video ništa sporno, ali da sada čuje da druga strana ima primedbe na visinu taksi za narodnu inicijativu.

Ističe, da nema ništa protiv da se i tome razgovara ako su takse problem.

Primetio je međutim da organizatori protesta spremaju neke nove političke zahteve, pa im je poručio da za te zahtve, kako kaže, imaju predstojeće izbore.

"Sa tim političkim zahtevima nek izađu pred narod 6. aprila, pa nek narod kaže", rekao je Vučić.