09.12.2021.

08:15

Foto: printscreen

Vesti

DA LI SU SRBI I ZA EU PACOVI?! Evropska unija ponovo nije reagovala na najgore ustaške pretnje!

Evropska unija ponovo ne reaguje na najgore i najcrnje ustaško ludilo!
U Briselu juče niko nije ni pomislio da osudi crtani film objavljen u Hrvatskoj, a u kome su Srbi proterani u akciji 'Oluja' prikazani kao pacovi koje je ustaški pevač Tompson svojom 'čarobnom frulom' strpao u traktor i zauvek oterao iz Hrvatske!?!

Jači od mržnje

Vekovima su Srbi živeli u Kninu, žive i živeće, jači smo mi od sve te mržnje
Anja Šimpraga, srpska poslanica u Saboru



Zvaničnici EU tako su i definitivno pokazali da će Srbima i Srbiji uvek i u svakoj prilici zameriti ama baš sve, a Hrvatskoj će ćutke preći i preko najgoreg nacizma! Iako smo funkcionere EU pitali da li će reagovati i osuditi gnusne napade na Srbe, nemačka poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon i portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Ernandez svojim ćutanjem praktično su podržale fašizam u Hrvatskoj. Stoga se s razlogom pitamo da li su Srbi i za EU pacovi kao što su za naciste bili Jevreji?


Poređenje s Jevrejima
Animirani film 'Odlazak štakora iz Knina' verno podseća na najgnusnije delo Hitlerovog reditelja Frica Hiplera "Der ewige Jude" (Večni Jevrejin), koje je imalo svrhu da opravda postojanje koncentracionih logora u Trećem rajhu, gde su Jevreji predstavljeni kao pacovi!


Srbi iz Hrvatske kažu da crtani film najstrašnije vređa naš narod, ismeva nacionalnu tragediju i činjenicu da je 1995. godine u akciji 'Oluja' proterano 250.000 Srba, koji su bežali na traktorima spasavajući živu glavu dok su ih ustaše bombardovale i ubijale!

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas", kaže da je ovaj crtani film jedna od najogavnijih stvari koje su Hrvati uradili Srbima.
- U Hrvatskoj kao da se organizuje takmičenje ko će u negativnijem i odvratnijem svetlu da prikaže Srbe! Više se i ne iznenađujem, ali moram priznati da je ovo jedna od ogavnijih stvari koje su uradili. Do sada su pisane knjige, snimani su filmovi, a u pripremi je, kako su mi javili, i video-igrica o bici za Vukovar. A sada imamo i jezivi crtani film o 'štakorima'... Ovaj crtani zaista prikazuje zvaničan stav Hrvatske. Odnekud su se pojavili prljavi, ružni, zli Srbi i okupirali njihovu državu, sve dok ih svirač nije "uz pesmu" uveo u magični traktor. Njihova poruka je da su se Hrvati samo branili od zlog neprijatelja. Zastrašujuće! - kaže Štrbac.

U skandaloznom crtaću autori su pokušali deci da približe kako je izgledao rat devedesetih, pa se samim tim radnja odvija u kraljevskom gradu Kninu, u kome su 'štakori' dugo godina živeli zajedno sa ljudima, a onda su odlučili 'da svi štakori moraju da žive u jednoj čistoj štakorskoj državi, pa su počeli najstrašnije da maltretiraju ljude'.


Jasno je da tako aludiraju na Srbe, a kako opisuje narator, pacovi su 'bili prava napast, krali su sve - od hrane i odeće do traktora', a kada je izgledalo da više nema nade, pojavio se svirač iz Čavoglave (ustaški pevač Marko Perković Tompson), koji je melodijom pesme 'Šta se ono na Dinari sjaji' namamio 'štakore' u čarobni traktor i zauvek ih odvezao iz Knina, gde se više nikada neće vratiti, a Hrvati sada 'žive srećno do kraja života'.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović zgrozio je javnost u Srbiji kada je rekao da su preživeli članovi brutalno ubijene srpske porodice Zec u Zagrebu pre 30 godina pozvani u vladu i dobili odštetu za ono što im se dogodilo, a zatim je upitao: "Šta još treba?"
On je dodao i da nema ništa protiv ideje da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po ubijenoj devojčici Aleksandri Zec.
Podsetimo, u noći između 7. i 8. decembra 1991. godine, pripadnici specijalnih policijskih jedinica upali su u dom porodice Zec, kada su svi spavali. Uhapsili su, a potom i likvidirali oca, a zatim su oteli i ubili i majku i dvanaestogodišnju ćerku. Počinioci su uhapšeni, ali su svi kasnije oslobođeni zbog proceduralnih grešaka.
Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživeli sakriveni u kući, 2004. je isplaćena jednokratna novčana podrška i to je jedini čin podrške od strane Hrvatske.

Vređanje Srba
Anja Šimpraga, dete iz 'Oluje' i poslanica Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru, najoštrije je osudila ovaj skandalozni film.
- Srpski narod je prošao strašnu golgotu i svako ismevanje sudbine 250.000 ljudi i njihovo upoređivanje sa pacovima, za koje znamo šta simbolizuju, krajnje je sramotno i degutantno. Vekovima su Srbi živeli u Kninu, žive i živeće. Napori koje svi ulažemo za bolji život ne smeju biti zatrovani ovakvim pokušajima onih koji zaista ne žele dobro ni Hrvatima ni Srbima - rekla je ona.
S njom se slaže i predsednik SDSS Milorad Pupovac, koji kaže da se konačno mora stati na put delima koja vređaju i ponižavaju Srbe.
- Objavljivanje ovakvih sadržaja na društvenim mrežama vređa sve nas koji se sećamo progona većine naših sunarodnika, ruga se na najodvratniji način tom stradanju, podgreva mržnju prema Srbima i stvara prostor za nasilje prema preostalim Srbima koji danas žive u Hrvatskoj! - navodi Pupovac.

Hrvatska lektira - Roman o srpskim dečacima siledžijama

Hrvatska lektira za 6. razred osnovne "Moj tata spava s anđelima - Mali ratni dnevnik" prikazuje Srbe kao neprijatelje. U romanu su dečaci srpske nacionalnosti prikazani kao siledžije i huligani koji nose noževe, a mali Hrvati se brane vešalicama za garderobu!?!

Roman prati razmišljanje "devojčice Cvjete Matković" iz Osijeka, a između ostalog pojavljuje se i rečenica: "Svi su dečki na početku sastava napisali Kroacija i Za dom spremni...". Tako je ustaški pozdrav serviran kao nešto normalno i prihvatljivo.
Analitičar Saša Borojević, koji se godinama bavi zločinima koje su Hrvati počinili nad Srbima, istakao je da ustaše sada imaju za cilj da mržnjom zadoje i svoju decu.
- Ustaška država i tvorevina pomno i uspešno radi na podmlatku svoje nove budućnosti, koja će se baviti i dalje genocidom kao što su se bavili i njihovi dedovi u Jasenovcu, i njihovi očevi u "Oluji" - kaže Borojević.