09.12.2021.

20:29

Foto: Beta

Vesti

SRAMOTA! Mesec dana pritvora za Srbina uhapšenog na Jarinju!

- On je navodno od januara do juna 1999. godine u selu Butovc učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine i okoline. Navodno je zaustavio jedno maloletno lice i, zajedno sa drugim paravojnim formacijama, počeo da ga maltretira i zlostavlja. To lice, kako se navodi, i danas trpi posledice - pojasnila je za Kosovo onlajn Filipović, koja je angažovana kao advokat uhapšenog.

Arsić, kako navodi Filipovićeva, nikada nije bio u redovima vojske, policije ili neke paravojne formacije, a on ni danas ne zna gde se nalazi selo Butovc.

Dodala je su sve izjave "navodnih svedoka" prikupljene tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine, dakle nakon više od 20 godina od navodnog zločina, ali neposredno pošto je podneta tužba protiv uzurpatora njegove imovine u selu Matičane i nakon što je pokrenut krivični postupak zbog nezakonitog zauzimanja ove imovine.

- Duško Arsić je pre samo nedelju dana prošao proceduru dobijanja kosovskog državljanstva i preuzeo je taj dokument, a sada je optužen za ratni zločin - navela je Filipović.