10.12.2021.

18:38

Foto: printscreen

Vesti

DOK SE ONI PONOSE BATINAŠIMA, MI RADIMO I GRADIMO! (Video)

- Četiri miliona evra biće uplaćeno za grad Niš za vraćanje dugova. Mi nismo zadovoljni stopom zaposlenosti, ali dobro je što ima dosta otvorenih fabrika i što se popravlja situacija iz dana u dan. Večeras ću obići i fabriku "Jumis", srpske proizvođače i privrednike. Radićemo železničku infrastrukturu ovde, brza pruga ovde pravi se već od marta. Biće velika ulaganja na nivou celog Nišavskog okruga i za putnu infrastrukturu, a dobijaju i stadion. Ključni problem u svim opštinama je vodosnabdevanje. Za to će ulaganja biti na desetine miliona evra. Sve će da nam se iseli iz Ražnja ako ne dovedemo neku fabriku. Nerealno je očekivati da tamo dovedemo nekog velikog stranog investitora, probaćemo da nađemo nekog domaćeg. Ubedljivo najvažniji projekat je obilaznica. Za četiri godine vozićete se od Beograda do Niša za dva sata. Gde god da krenete iz Niša ili će biti najsavremeniji auto-put ili će biti najsavremenija pruga - rekao je predsednik Vučić.

O posteru na hotelu Ambasador 

- Nisam video šta piše na hotelu Ambasador. Zahvalan sam svakome ko o meni piše lepe reči. Histeriju koju je organizovala televizija N1 ne razumem. Nisam odseo u Ambasadoru, ne znam ni ko je vlasnik. Nije mi jasno, vi smete da kažete ko vam se dopada, a ko ne, a neko drugi ne može. Ako budem imao vremena, svratiću na kafu, tako se kaže, svratiću na piće pošto kafu ne pijem. Nisu meni potrebni posteri i slike da vidim, potrebne su mi bolnice da vidim. A izgradili smo ovde najsavremeniji klinički centar. Izgradili smo auto-puteve, to mi je potrebno da vidim. Slika uspeha Srbije, tome se radujem, a ne svojoj slici. Pritom sam sve stariji i ružniji. Ako je neko želeo da pokaže poštovanje zbog svih fabrika koje smo otvorili, zbog puteva, hvala mu na tome - rekao je predsednik.

Informer

Hotel Ambasador

Opozicija se divi čoveku koji je tukao bageristu, najavljuje nove proteste...

- Za mene je važna razlika da se vidi kome je šta bitno. Želim da govorimo o onome što je urađeno i onome što planiramo da radimo i gradimo. Neko se ponosi prugom, bolnicama, novim fabrikama, vodovodnom mrežom, a neko se ponosi batinašima. Mislim da je to dobra slika. Što se tiče toga šta ko planira da radi, mi smo svoje uradili. Otišao sam u Gornje Nedeljice, slušao sam narod. Još jednom želim da se zahvalim našoj olimpijskoj šampionki Jovani Preković što je rekla koliko je zadovoljna što ulažemo u sport. To šta će političari da rade, za to nisam zainteresovan. Još ne znam ko će biti naši kandidati za određene funkcije. Kod nas postoji demokratsko odlučivanje. A kod njih su svi sve poizbacivali iz jedne iste stranke. Nama je cilj uspešna Srbija. Ja nisam bezgrešan, ali za razliku od mnogih, ja se borim, radim i to su činjenice. Jutros od pola sedam radim. Sutra ću takođe raditi. U nedelju isto. A da li ću pri tome jedanput da padnem ili više puta, nema veze, još pet puta više sam spreman da ustanem.

Sastanku u Oficirskom domu u Nišu prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktor Puteva Srbije Predrag Drobnjak.

Trodnevnu posetu Nišavskom okrugu, predsednik Vučić započeo je obilaskom renovirane osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju i otvaranjem fiskulturne sale u toj obrazovnoj instituciji.

Nakon obilaska škole, Vučić se sastao sa predstavnicima svih mesnih zajednica te opštine koja ima ukupno nešto manje od 8.000 stanovnika.


Predsednik će se sutra u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti i prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

U nedelju, poslednjeg dana posete Nišavskom okrugu, Vučić će se na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije.