13.12.2021.

11:07

Foto: printscreen

Vesti

OVO PROMOVIŠE ĐILASOVSKA TELEVIZIJA! Sramne uvrede Sonje Biserko i Emira Hadžihafizbegovića na račun Republike Srpske i Srbije!

 

Sonja Biserko je istakla da je "istina je mnogo gora od priče Jasmile Žbanić" i da danas 26 godina nakon rata i navodnog genocida aktuelna, "posebno u vreme pretnji miru, i poziva na rat".

Biserko je nastavila sa iznošenjem sramnih uvreda na račun naše zemlje.

"Film je dobio visoku nagradu i priznanje i time je skrenuta pažnja i na ono što se trenutno dešava u BiH. Jedna strana, a to je RS ponovno želi da stvori svoju vojsku, vojsku RS koja je počinila takve strašne zločine i koja se izdvaja u haškim presudama za genocid u Srebernici. I zato je ova inicijativa izuzetno važna", dodaje Biserko.

Jedan od glumaca u filmu, Emir Hadžihafizbegović, podvlači da je i upozorenje za sve one predstavnike, koji samo posmataraju što se danas dešava u Bosni i Hercegovini.

"Nek nas više stvarno ne smatraju nekim budalama i nek ne podcenjuju našu inteligenciju ovi iz međunarodne zajednice. Kada dođu i kažu na političkim liderima je da se dogovore i taj termin pomirenja naroda, narodi se nikada nisu svađali. Sasvim je izvesno da je fašizam u političkom smislu i dalje proaktivan i da ga treba jasno označiti. I zbog toga ga vlast ne želi pustiti ni u Beogradu, ni u Banja Luci", rekao je.