15.12.2021.

19:30

Foto:

Vesti

(VIDEO) U TOKU SU DOGOVORI SRPSKIH I RUSKIH GENERALA - REGION I NATO SU U STANJU UZBUNE! Tu uvek nešto iskrsne, neko brutalno oružje npr, ili neki dil koji...

Podsetimo,  Srbija i Rusija dogovorile su zajednicku borbu protiv narodnih pobuna poznatih kao „obojene revolucije", koje su najviši bezbjednosni zvanicnici dvije zemlje opisali kao instrumente Zapada za destabilizaciju "Slobodnih država.

Vojska Srbije je već od Ruske Federacije dobila šest aviona MiG-29, ali i 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS, PVO sistem Pancir, a sada je ugovorena kupovina i 11 Erbasovih helikoptera H145M, 4 helikoptera Mi-35M, 3 helikoptera Mi-17 i 11 polovnih helikoptera Mi-35P.
 
Srbija nabavlja iz rusije uzima još jednu bateriju Pancira i to onog novog" (dakle M verzije), a tu je i nabavka sistema Krasuha, ali i  protivdronskom sistema Repelent.

Za javnost je saopšteno da je tokom razgovora u sedištu ruskog generalštaba u Moskvi analizirana dosadašnja bilateralna vojna saradnja, političko-bezbednosna situacija u regionu i svetu i definisani su modaliteti za unapređenje vojno-vojne saradnje sa težištem na zajedničkim vežbama i obuci.

SEĆETE GA SE, UBIJAO NAS JE 90-TIH - JOŠ UMIREMO OD NJEGOVIH BOMBI... Britanski specijalac Pič u video-poruci otkrio šta mu je SADA ZADATAK NA BALKANU!

Domaćin susreta je zamenik načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije general-potpukovnik Viktor Viktorovič Poznihir, a našu delegaciju predvodi načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Želimir Glišović.

Generalštabni razgovori predstavnika Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije uspostavljeni su 2014. godine i od tada se održavaju jednom godišnje, naizmenično u Srbiji i Rusiji.

Ovo je prvi put da su razgovori vođeni na nivou operativnih uprava generalštabova, što daje novi kvalitet procesu planiranja vojno-vojne saradnje.

PRIČA PRVA: JELJCIN MORTUS PIJAN U GAĆAMA USRED VAŠINGTONA! PRIČA DRUGA: AMERIKA SE TRESE ZBOG REAKCIJE PUTINA! I sad se pitamo šta nije u redu...

Delegacija Vojske Srbije će tokom boravka u Ruskoj Federaciji posetiti i Kongresno-izložbeni centar „Patriot", Centralni muzej i Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije, navadeno je u saopštenju.