15.12.2021.

23:30

Foto:

Vesti

HOLBRUK MILOŠEVIĆU DAO ŠOKANTAN ULTIMATUM! Telohranitelj pokojnog predsednika OTKRIO TAJNU iz Belog dvora!

Američki diplomata i specijalni izaslanik za Balkan Ričard Holbruk zapretio je Slobodanu Miloševiću da će, ukoliko ne bude radio po diktatu SAD, biti uništen.

Ovo je otkrio bivši telohranitelj nekadašnjeg predsednika Srbije Goran Pajić, koji je obelodanio još šokantnih detalja sa dva privatna sastanka koje je Holbruk na svoj izričit zahtev imao sa Miloševićem.

Pajić, koji je kao pripadnik obezbeđenja za Miloševića radio punih deset godina, za Objektiv je najpre istakao da je Holbruk pred kraj 1998, tri meseca pre Rambujea, insistirao da obave razgovor u četiri oka.

– Hteo je privatni sastanak sa Miloševićem u Belom dvoru. Predsednik je to prihvatio, rekavši da vrata ostanu otvorena. Ispred njih ostali smo general Senta, lična Slobina sekretarica Mira Dragojević i ja, sve smo čuli o čemu su pričali. Mira se hvatala za glavu kad je čula kako je ovaj pretio predsedniku – priča Pajić.

Informer

UCENA ZA UCENOM

Ono što je dalje Slobin telohranitelj naveo suludi je zahtev američkog diplomate, koji je zapravo izražavao zvanični stav tadašnjeg Vašingtona.

Holbruk je u jednom trenutku rekao: „Gospodine Miloševiću, vi suverenitet svoje zemlje morate da predate nama Amerikancima, da dozvolite da otvorimo NATO baze gde mi hoćemo i da prodate sve vaše uspešne firme po ceni po kojoj se mi dogovorimo, a vi zauzvrat možete da vladate koliko hoćete, mi ćemo vam u tome pomoći.”

Milošević se tada mnogo razbesneo i ljutito mu ponovio svoj stav o nezavisnosti. „Vi moj stav znate”, rekao mu je. „Ja sam za autonomnost i nezavisnost i dok sam ja predsednik Srbije, neću dozvoliti da moja zemlja bude kolonija. Ako je već došlo do toga, ja ću raspisati referendum i građani će javno onda izraziti svoje mišljenje o tome” – prepričao je naš sagovornik delove ovog sastanka.

Prema njegovim rečima, kada je Holbruk video da njegova ucena ne prolazi, skočio je iz fotelje i zapretio Miloševiću.

– Ako ne budete uradili kao što vam tražimo, mi ćemo vas uništiti, rekao mu je. Predsednik je tada ustao i rekao mu da je sastanak završen i prvi je krenuo da izađe, a Holbruk je išao iza njega. Izašli smo i kad smo sedali u kola, Milošević je rekao Senti: „Ne mogu da verujem da je došao u moju zemlju da mi preti” – ispoveda Pajić.