17.12.2021.

08:09

Foto:

Vesti

DOSAD NAJSKANDALOZNIJI TEKST Đilasovska novina besna na Vučića u "Vučićevu Srbiju"

U tekstu je više puta istaknuto da je Srbija zemlja zločinaca i genocidaša koji su držali koncentracione logore i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji.

- Razumljivo je da je omiljena sportska igra srbijanskog jednoumlja da negiraju bilo kakvu pomisao da ovakva zemlja, kao što je Vučićeva, gaji i neguje sve one zlotvorske ujdurme i svirepa ubistva koja su se činila u naše ime tokom devedesetih godina.

Svakako da je među Srbima najpoželjnije negiranje teorije da je naš jadni i napaćeni narod imao šansu da granatira Sarajevo, drži koncetracione logore po Bosni i Hercegovini, ali i Srbiji, da za samo par dana pobije 8.372 muška lica, da baca zapaljene ljude sa mosta ili da ih pak tera da nose bele marame.

Informer

Zato, Quo vadis, Aida?" ovde u Srbiji i ne more da se razume u svom suštinskom sklopu, pa se odlaže prikazivanje na RTS-u. Ne može ovaj film nikako da se uklopi u nacionalistički narativ o našoj jadnosti i samosažaljivosti - stoji u tekstu koji je objavljen u dnevnom listu "Danas" koji je pod uređivačkom kontrolom Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde.

Tekst je napisao Nikola Krstić, a sve sa ciljem da se Srbija unizi, a Srbi predstave kao genocidan narod.