18.12.2021.

13:59

Foto: privatna arhiva

Vesti

Nebojša Bakarec: Goran Marković prizivao smrt Đinđiću!

Goran Marković je 20.09.2021. izjavio: „Mi prelazimo u fazu u kojoj nema više izbora, sve će se ubrzavati i postajati drastičnije, i na kraju će ulica rešiti naše muke. Sada se taj trenutak približava“. I konačno Goran Marković, nekada režiser, a danas krvožedni progonitelj je u intervjuu za "Novi magazin" 15.12.2021. izjavio: „Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Čaušeskuov kraj i da će se povući bez krvi“. Osim ove grozne pretnje krvožedni Marković je odmazdom zapretio i svojim kolegama: „Mnoge moje kolege su obični bednici. Oni predstavljaju saradnike okupatora. A zna se kako prolaze kolaboracionisti kad osvane sloboda“. Ovako kako danas Goran Marković govori o odmazdi, krvi i streljanju, tako su neki ljudi mislili 12.03.2003. godine, kada su streljali premijera Zorana Đinđića.

Кao što Goran Marković danas preti predsedniku Vučiću streljanjem, tako je Goran Marković prizivao smrt premijeru Zoranu Đinđiću, u drugosrbijanskoj emisiji "Peščanik" 14.2.2003., samo mesec dana pre atentata i streljanja Zorana Đinđića. Tada je Goran Marković, prizivajući smrt rekao: „Ja bih strašno voleo kada bi se pojavio jedan čovek koji ima neki format, koji bi mogao da se suprotstavi Đinđiću“. Mesec dana kasnije pojavili su se Legija, Zvezdan, surčinski i zemunski klan, i suprotstavili su se premijeru Đinđiću, tako što su ga zverski i kukavički streljali. Ispunila se želja Gorana Markovića, pojavio se neko ko se suprotstavio Đinđiću. Bavio sam se politikom i 2003. godine i nisam bio Đinđićev istomišljenik. Ali sam i tada smatrao i danas smatram da je Đinđićevo ubistvo jedna od najgorih stvari koje su se desile Srbiji u 21. veku.

Informer

Tada 2003. sam slušao pomenutu emisiju „Peščanika“. Кasnije sam se uvek čudio zbog toga što posle Đinđićevog ubistva nije bilo osuda i reakcija na ovu i druge emisije „Peščanika“ koje su satanizovale Đinđića i prizivale njegovo ubistvo. Кada ste drugosrbijanac i autošovinista vi ste zaštićeni kao beli medved. Bilo bi danas zanimljivo čuti odgovor Gorana Markovića i Svetlane Lukić, kada bi ih neko nekim čudom pitao, da li se danas stide toga što su dehumanizovali Đinđića? Naravno, Đilas i Đinđić se nisu podnosili, tako da danas nijedan đilasovski medij neće Markoviću i Lukićki postaviti to pitanje.

Кao što je nekada prizivao Đinđićevu smrt, tako danas Goran Marković priziva smrt predsedniku Aleksandru Vučiću, preteći mu da će biti streljan kao Čaušesku. I još gore Goran Marković preti smrću svima onima koje naziva kolaboracionistima. Pozivam tužilaštvo da reaguje. Pozivam javnost, ali posebno tužioce, sudije, ugledne pravnike i advokate da osude ove pretnje krvožednog Gorana Markovića.